Motosport

Rossi nominiran za Laureus povratnika godine

Rossi Aragon 2018

Nominaciju je zaslužio povratkom utrkivanju ni mjesec dana nakon teškog loma noge. Sa štaka do petog mjesta u Aragonu.

Naizgled bezazlen pad za vrijeme hard-enduro vožnje početkom rujna rezultirao je dvostrukim prijelomom noge i odlaskom na operaciju. 38-godišnji Valentino Rossi je morao propustiti domaću utrku u Misanu i time je praktično izgubio realne šanse da se uključi u borbu za naslov. Bez obzira na to, Rossi je samo 25 dana nakon nesreće osedlao Yamahu M1 u Aragonu i bio treći najbrži na kvalifikacijama. Odlično se držao i na utrci, da bi ga na kraju ipak malo usporila bol tako da je završio kao peti.

Zahvaljujući tom pothvatu, Rossi je nominiran za prestižnu Laureus sportsku nagradu u konkurenciji povratnika godine. No, šanse da krajem veljače i osvoji tu nagradu su, pretpostavljamo, ipak male jer je u konkurenciji i brazilski nogometni klub Chapecoense, koji se vratio natjecanjima nakon što je krajem studenog 2016. u avionskoj nesreći živote izgubilo 19 njihovih nogometaša. Preživjela su samo trojica.

Uz njih je u konkurenciji i nogometni klub Barcelona, tenisač Roger Federer te atletičari Justin Gatlin i Sally Pearson. Inače, Rossi je već osvojio tu nagradu 2011. na ime brzog povratka nakon sličnog prijeloma noge sredinom 2010. godine, a 2006. je pobijedio u kategoriji Spirit of Sport. Te iste godine je naša Janica Kostelić pobijedila u najvažnijoj kategoriji, odnosno bila je proglašena Laureus sportašicom godine.

fbmp ytmp imp