Motosport

MotoGP: Dovizoso produžio ugovor s Ducatijem

OK G017597

Nakon što je odbio prvu ponudu, Dovizioso je potpisao novi izdašniji ugovor s Ducatijem do kraja 2020.

Prvi prijedlog ugovora se Doviziosu čini premršavim, pa je Ducati u međuvremenu malo podebljao svoju ponudu. Iako je sve trebalo biti riješeno tek oko utrke u Mugellu, smirenom Doviziosu se nova ponuđena brojka toliko svidjela da je odmah pozvao svog menadžera i sve formalnosti riješio u Le Mansu. Novi ugovor ga veže do 2020. godine, što znači da će iza sebe imati osam sezona s Ducatijem (otud ovih 04 + 04 s fotografije).

Zanimljivo je da je potom izjavio kako se čini logičnim da mu novi timski kolega bude Petrucci ili Miller. Tek je na inzistiranje novinara procijedio da neće imati ništa protiv ako se Ducati ipak dogovori s Lorenzom oko nastavka suradnje.

Navodno je imao i ozbiljnu ponudu od Honde, a iako su svi očekivali da će jednom kad Dovizioso donese konačnu odluku ostale stvari same pasti na svoje mjesto, lako je moguće da će se preostala mjesta u tvorničkim momčadima početi popunjavati tek nakon što Lorenzo odvagne između Ducatija i vjerojatno Suzukija. A njemu kao da se ne žuri.

OK TIN0880 UC65896

fbmp ytmp imp