Motosport

Bautista iz MotoGP-a u Superbike za 2019.

Bautista

Bautista će iduće godine voziti Panigale V4 R za tvorničku momčad Ducatija. Marco Melandri je dobio otkaz.

Iako je posljednjih šest MotoGP utrka završio među prvih deset, i bio peti u Brnu, za Bautistu više nema mjesta u kraljevskoj klasi za iduću sezonu. Većina radnih knjižica za iduću godinu popunjena je već na prvih nekoliko utrka ove sezone, a Alvaro Bautista se u to vrijeme mučio s prošlogodišnjim Desmosedicijem GP17. Jednom kad je odbacio postavke koje su mu sugerirali iz Ducatija i krenuo svojim putem, Bautista je ubrzao, ali tada je već bio prekasno.

Alvaro Bautista je imao i taj peh da njegova momčad Aspar (Angel Nieto Team) od iduće godine postaje satelitska momčad Petronas Yamaha. Umjesto da zadrže španjolskog veterana, oni su prednost dali mladim nadama, odnosno Morbidelliju i Quartararou.

Kao što se i pretpostavljalo, Bautista će ipak i iduće godine ostati na Ducatiju, ali iz MotoGP-a seli u Superbike prvenstvo gdje će voziti novi Panigale V4 R za tvorničku momčad. Timski kolega će mu biti Chaz Davies, što znači da bez posla ostaje Marco Melandri, čiji je nastavak karijere sada itekako upitan, a spominje se čak i prelazak u MotoAmerica prvenstvo.

Alvaro Bautista vozi svoju 16. GP sezonu, a u džepu ima titulu svjetskog prvaka klase 125 iz 2006. godine. Dvije godine kasnije je bio viceprvak u klasi 250, a 2010. je ušao u MotoGP sa Suzukijem. Nakon toga je vozio za Gresini Hondu, pa dvije godine bio tvornički vozač Aprilije, da bi od prošle sezone vozio Ducati u momčadi Aspar. U svojoj MotoGP karijeri je bio tri puta na podiju te osvojio jedan „pole position“.

Bautista Aspar 18

fbmp ytmp imp