Motosport

Dovizioso odličan u DTM-u, a i Rossi će voziti

a197015 large

Vozač Ducatija se u Misanu brzo snašao za upravljačem Audija, što je motiviralo Rossija da i najavi kako će i on u skoroj budućnosti odvoziti DTM utrku.

U slobodnom vikendu između dvije za njega itekako važne utrke u Mugellu i Barceloni, Andrea Dovizioso je kao „gostujuća zvijezda“ vozio DTM utrke u Misanu. I uopće nije bio loš! Štoviše, prvu utrku za upravljačem Audija RS 5 DTM završio je kao 12. od 18 vozača, te je nakon 39 krugova i više od sat vremena borbe bio unutar minute za pobjednikom.

U drugoj utrci (donja fotografija) se borio i za plasman među prvih 10, no zavrtio se na stazi i na kraju završio kao 15. Inače, zanimljivo je primijetiti da je Dovizioso nastupio s brojem 34, što je broj kojeg je, kao štovatelja Kevina Schwantza, koristio na početku karijere. Tek kad je Schwantzov broj časno umirovljen, Dovizioso je prešao na aktualnu numeru 04.

Jasno je da je Dovizioso u Misanu nastupio na ime toga što je Audi vlasnik Ducatija, no prvi čovjek DTM-a Gerhard Berger je i prije utrke obznanio da bi u sličnom aranžmanu rado vidio i Rossija. Iako je staza u Misanu u njegovom dvorištu, Rossi se nije pojavio na DTM utrci, ali je zato na njegov ranč došao sam Berger. Konkretnih informacija zasad nema, ali Rossi je u ranijem intervju već praktično potvrdio da će nastupiti u DTM-u i to u skoroj budućnosti.

Osim toga, Rossi će krajem godine, sa svojim bratom Lucom Marinijem, voziti i endurance utrku s Ferrarijem 488. To znači da neće nastupiti na reliju Monza, kojim je dominirao proteklih godina.

a197019 large

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp