Motosport

Jeremy McGrath: Ovo je kao u nekoj zemlji zombija

MCGRATH 2019 NASHVILLE DIRT SHARK OCTOPI RJS6177 1

Sedmerostruki Supercross prvak se još oporavlja od operacije zamjena koljena i jedva čeka da prođe ova situacija s koronom, kao i da ponovo sjedne na motocikl.

Što radiš kako bi skratio vrijeme?

Neću poludjeti zbog ovoga jer moj život se uglavnom odvija van kuće. Imam sreće da ne radim uredski posao, tako da mi je život trenutno sličan onom kakav je i inače. Jedino što više vremena provodim kod kuće. Čudno je što moja djeca ne idu u školu. To mi je neobično. Borimo se sa tim da budemo i učitelji kad su u pitanju školske obaveze. Napravili smo neku dnevnu rutinu i sad najstarijoj kćeri dozvoljavamo da spava do 10 sati ujutro. Trudimo se da ih držimo fokusiranima i da u svemu ovome uvedemo neki red. Ali i zabavno je. Uživam s djecom kod kuće. Jučer smo se vozili u brdima sa Specialized električnim biciklom i dobro smo se zabavili.

Kako ti je sad kad vožnje motora nema ni na TV-u?

Neobično je, zar ne? Chad Reed je prije nekoliko dana izjavio nešto tipa 'Ok, ako ću već sjediti, barem ću naći nešto zanimljivo za gledati na TV-u.' Ali čovječe, ništa se ne događa, nema natjecanja. Točka.

MCGRATH 2019 NASHVILLE SX OCTOPI 7083

Je si li razgovarao s drugim vozačima?

Nisam se čuo ni sa kim od vozača. Naravno, čuo sam se sa ljudima iz Kawasakija. Svi su u izolaciji i bit će stvarno neobično kad se sve bude vratilo u normalu. Što se tiče vozača, siguran sam da je većina izgubljena u ovoj situaciji i da se pitaju 'Što da radimo?'.  Što će sad svi raditi? Rekli su nam da ćemo voziti trke, ali se postavlja pitanje kada? Hoće li se Supercross prvenstvo završiti krajem ove godine? Da li to sada znači da neće biti AMA motocross prvenstva? Kako će to sve sada funkcionirati? Nitko ne zna. Čini mi se da će sve ovo potrajati. Čak i u najboljem scenariju, ovo će ipak potrajati, zar ne? Jesi li bio u nekom dućanu? Izgleda kao u nekoj zemlji zombija. Svi nose maske. Čudno je sve ovo!

Kakvo je tvoje mišljenje dosadašnjem dijelu Supercross prvenstva prije nego je ono prekinuto?

Mislim da je supercross serija bila izvanredna! Ono pretjecanje kad je Tomac napao Roczena u Daytoni moglo ih je koštati nekoliko milijuna dolara, jer se moglo dogoditi da uopće ne završe utrku. Da su pali, bio bi to najskuplji pokušaj pretjecanja u povijesti. Ima stvarno dosta dobrih vozača i po onome što sam ja vidio, sve se svodi na to kakva je vrsta staze. To je interesantno, jer kad vidiš obrise staze, praktično možeš predvidjeti tko će voziti dobro, a tko će se pomučiti. Drago mi je da Eli (Tomac) dobro vozi. Iznenadio me i Adam (Cianciarulo) jer je stvarno vozio dobro. Roczen se borio u samom vrhu. On je imao stvarno dug put i stvarno vozi odlično. Barcia se također činio odličan. Konzistentniji je.

MCGRATH 2019 NASHVILLE DIRT SHARK OCTOPI RJS6191

Kakvi su tvoji planovi kad sve ovo prođe?

Za sad samo jedva čekam da se vratim na motocikl. Prošlo je 5 mjeseci od operacije zamjene koljena i još se nisam utrkivao. Vozio sam brdki motocikl. Koljeno mi varira od otečenog do ne otečenog, od normalnog do bolnog. Nakon razgovora sa O'Show (Johnny O'Mara), shvatio sam da je dug put do oporavka. Možda čak i godinu dana. Osjećam se prilično dobro i jedva čekam da sjednem motor. Jedino što sam nedavno uradio je utrkivanje s Kawasakijem KRX (side-by-side) na King of Hammers događaju. To je bilo prije mjesec i pol dana. Čovječe, kakva nevjerojatna vožnja i događaj. Bilo je super. Završio sam kao 29. od nas 140. To je prilično dobar rezultat. Započeo sam utrku kao 42., došao do sedme pozicije, ali onda sam prednjim kotačem udario u jedan kamen i slomio ga, što me je koštalo sat i pol vremena. Odlično sam vozio i bilo je to super iskustvo, vrlo zabavno.

MCGRATH 2019 NASHVILLE DIRT SHARK OCTOPI RJS6342 

fbmp ytmp imp