Motosport

AMA Supercross se nastavlja već 31. svibnja!

AMA nastavk 2020 1

Američko i svjetsko supercross prvenstvo će početi kao prvo, a onda u ludom ritmu vjerojatno i završiti prije negoli ijedno drugo svjetsko prvenstvo ponovo krene.

Tko će prvi zavrtjeti već dva mjeseca zablokirani kotač motosporta, ako ne Amerikanci. Zapravo, oni su to već učinili. Iako je SAD zemlja najteže pogođena pandemijom koronovirusa već je protekle nedjelje (17. svibnja), istina pred praznim tribinama, odrađena prva utrka nastavka NASCAR prvenstva.

No, nama je zanimljivije što bi se 31. svibnja trebalo nastaviti i AMA Supercross prvenstvo, koje s pod patronatom FIM-a automatski vodi i kao svjetsko prvenstvo. Ono je bilo prekinuto 7. ožujka, kad je u Daytoni odvožena 10 utrka sezone.

Iako je postojala realna opasnost da će to ujedno biti i kraj, po novom planu bi se 7 preostalih utrka trebalo odraditi u kratkom roku od 31. svibnja do 21. lipnja, odnosno u ludom ritmu koji podrazumijeva utrke svake srijede i nedjelje. Čemu takva žurba? Pa, sve kako bi u srpnju moglo započeti i AMA Motocross prvenstvo, čije su tri lipanjske utrke odgođene upravo zbog završnice stadionskog Supercross prvenstva.

Inače, u kraljevskoj klasi 450 SX Tomac s Kawasakijem broji samo 3 boda više od Roczena na Hondi, s time da ni Webb (KTM) ni Barcia (Yamaha) nisu previše zaostali. No, više o tome što se događalo u dosadašnjem dijelu Supercross sezone pročitajte u aktualnom broju Moto Pulsa.

 AMA nastavk 2020 2

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp