Motosport

MotoGP: Poznata četiri Ducati vozača za 2021.

PECCO Panigale V2 1600x1000 UC196714 High

Oba vozača Pramac Ducatija iduće godine napreduju u tvorničku momčad, a u Pramac dolaze francuski veteran i španjolska nada.

Ducati je kompletirao vozačku postavu za tvorničku momčad i satelitsku momčad Pramac za 2021. godinu i ne možemo reći da je tu bilo nekih iznenađenja. Zapravo, u cijeloj je priči jedino iznenađenje bilo ono kad je Dovizioso objavio da ne želi produžiti ugovor s Ducatijem za iduću sezonu, iako nema neku alternativu. Petrucciju su na vrijeme poručili da na njega ne računaju, pa si je on stigao naći gažu na Tech3 KTM-u.

Već je ranije obznanjeno da će Australac Jack Miller napredovati iz Pramaca u tvorničku momčad, no dugo se valjala dvojba hoće li mu se tamo pridružiti aktualni timski kolega Pecco Bagnaia, ili možda ipak Johann Zarco, koji ove godine u momčadi Avintia vozi prošlogodišnji Ducati. Sad je i službeno objavljeno da u tvorničku momčad ipak napreduje Bagnaia, a da na njegovo mjesto u Pramacu dolazi Zarco. A u istom trošku je odmah potvrđeno da će se Francuzu u Pramacu pridružiti Jorge Martin, što je u cijeloj toj priči bila najduže i najlošije čuvana tajna.

Francesco Bagnaia ima 23 godine i proizašao je iz Rossijeve akademije, a uz pobjede u Moto3 konkurenciji na nedovoljno konkurentnoj Mahindri, može se pohvaliti i titulom Moto2 prvaka iz 2018. godine. Prošle godine se kao rookie mučio za upravljačem Pramac Ducatija, no ove godine je doista napredovao. U Jerezu ga je izdao agregat dok je držao mjesto na podiju, nakon čega je pao na treningu u Brnu i propustio tri utrke, da bi odmah po povratku osvojio drugo mjesto u prvoj utrci u Misanu, pa onda pao u drugoj utrci, u trenutku kad je držao vodeću poziciju.

Godinu dana mlađi Jorge Martin, koji će ga zamijeniti u momčadi Pramac, je 2018. godine također bio prvak, ali u Moto3 konkurenciji, čime je zaslužio mjesto u Moto2 momčadi KTM-a. Iako je motocikl bio problematičan, do kraja sezone je pohvatao konce, a ove godine je bio u borbi za naslov dok se nije zarazio koronavirusom zbog čega je morao propustiti utrke u Misanu. Po mišljenju mnogih, Jorge Martin bi mogao biti najtalentiraniji vozač koji još nije osedlao MotoGP motocikl.

DP AX71950 UC196007 Mid 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp