Motosport

MotoGP: Nakagami produžio i poboljšao ugovor s Hondom

Nakagami ugovor20221

Kao trenutno peti u ukupnom poretku, Nakagami je zaslužio ugovor na neodređeno, a po prvi put neće voziti „rabljenu“ Hondu.

U službenom priopćenju Honde piše da su potpisali novi višegodišnji ugovor, no sam Takaaki Nakagami tvrdi da ugovor, zapravo, vrijedi dvije sezone, dakle do kraja 2022. godine. Za razdoblje nakon toga vjerojatno postoje opcije u ugovoru, koje onda bitno olakšavaju njegovo daljnje produživanje, ako su obje strane zadovoljne.

Pritom će Nakagami i dalje biti na „posudbi“ u satelitskoj momčadi LCR Honda, ali se uspio izboriti za to da prvi put u svojoj MotoGP karijeri neće voziti prošlogodišnji motocikl, nego aktualni model, kakvog će u garaži imati vozači Repsol Honde, kao i Nakagamijev budući timski kolega Alex Marquez. I mora se priznati da je takvu bolju mašineriju Nakagami itekako zaslužio budući da je Japanac trenutno peti u ukupnom poretku, sa samo 29 bodova zaostatka za vodećim Joanom Mirom. Pritom još nijednom nije bio na podiju, sa 4. mjestom iz druge utrke u Jerezu, kao najboljim rezultatom, ali on ne samo da je jedini MotoGP vozač koji je završio sve ovogodišnje utrke, nego je i uvijek bio u Top10.

Nakagami ugovor20222

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp