Motosport

MotoGP: Dvije runde testiranja u Kataru

41 aleix espargaro esp lg5 1721 1.gallery full top md

Nakon što je otkazano MotoGP testiranje u Maleziji, povećan je broj dana testiranja u Kataru.

Plan B. Pa onda i C i D. To je ono što uvijek moraju imati spremno u Dorni, kako bi se nosili s komplikacijama koje nosi pandemija koronovirusa. I tako je, samo koji dan nakon što su iz tog razloga otkazana testiranja u Maleziji, a koja su se imala dogoditi u veljači, objavljena dosta logična odluka da se prošire testiranja u Kataru, koja su ionako bila planirana za ožujak. Pritom se neće nadoknaditi svi planirani dani testiranja u Maleziji, ali bolje išta nego ništa.

Tako će se 5. ožujka odraditi jednodnevni „shakedown“ test, koji inače traje dva dana, a namijenjen je testnim i rookie vozačima (Bastianini, Marini, Martin). Onda su od 6. i 7. ožujka planirana službena testiranja za sve MotoGP vozače, pa od 10 do 12. ožujka i druga runda službenih testiranja. Jasno, sve to pod uvjetom da u međuvremenu epidemija ne eskalira i u Kataru.

Utrka u Kataru je planirana za 28. ožujka, ali nije nam teško zamisliti da to bude druga utrka sezone, a da se prva održi na istoj stazi već 21. ožujka. Tako bi vozači ostali u „balonu“ i nakon testiranja (iako to znači da bi neki od njih morali provesti skoro mjesec dana u Kataru) te bi nadoknadili barem jednu od dvije utrke koje se, sad je to skoro sasvim izvjesno, neće voziti u Argentini i Teksasu tijekom travnja. Drugu od tih utrka bi moglo zamijeniti okupljanje u Portimau, možda posljednjeg vikenda u travnju, odnosno tjedan prije planirane utrke u Jerezu.

Bilo kako bilo, teško da ćemo na tim testiranjima u Kataru, ali i možda i na prvim utrkama sezone, vidjeti Marca Marqueza. On je upravo obavio planirani liječnički pregled 6 tjedana nakon treće operacija ruke, i iz šturog priopćenja se može naslutiti da oporavak vjerojatno ide po planu, ali i da je taj plan sporohodan. Osim toga, objavljeno je da Marquez još uvijek uzima antibiotike, koji su mi propisani nakon operacije, a zbog upale koja je na mjestu prijeloma nastala prije toga.

Katar435378

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp