Motosport

Češka staza Most ulazi Superbike prvenstvo

FIM Superbike World Championship, Winter Test, 24-25 November, 2020, WorldSBK, Aragon, Spain, Alpinestars, Arai, Jonathan Rea, Kawasaki Racing Team

Ubacivanje Mosta je na neki način kompenzacija za konačno izbacivanje Phillip Islanda iz ovogodišnjeg Superbike kalendara.

Neće to biti prvi put da se Superbike utrka održava u Češkoj, ali će biti prvi put da umjesto u Brno to prvenstvo dolazi na stazu Most. Ubacivanje Mosta u igru samo tri tjedna prije prve utrke sezone je već tko zna koja izmjena u ovogodišnjem Superbike kalendaru. Tako je ranije odgođena utrka u Estorilu nedavno potvrđena za posljednji svibanjski vikend, tjedan dana nakon što će sezona konačno započeti u Aragonu. Nakon Estorila slijede Misano, Donington, Assen i onda ta utrka u Mostu, od 6. do 8. kolovoza. Zanimljivo, u to doba godine se tradicionalno održavala MotoGP utrka na poznatijoj češkoj stazi Brno, a koja je ove sezone ispala iz kalendara jer je nisu željeli nanovo asfaltirati.

Uvođenjem Mosta u samo srce Superbike sezone nadoknađuje se i konačno izbacivanje iz kalendara utrke u Phillip Islandu. Ona se ove godine trebala voziti najesen, ali je zbog neizvjesne situacije s pandemijom na kraju ipak sasvim odgođena, uz najavu da će se tamo voziti 2022. Ostaje za vidjeti hoće li to biti već krajem veljače, kao što je to dosad bilo uobičajeno.

SBK kalendar 2021 5

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp