Motosport

Jet ski ljeto i utrke na Jarunu

IMG 4738

Od 8. do 11. srpnja Jarunom će juriti 70-ak natjecatelja Alpe Adria Toura, a tijekom ljeta se organiziraju jet ski škola i rekreativne vožnje.

U posljednje tri sezone u Zagrebu se ponovno organiziraju jet ski utrke. Nakon uspješno provedenog Aquabike europskog prvenstva u 2019, ove se godine, baš kao što je to bio slučaj i prošle, vozi rang niže natjecanje, Alpe Adria Tour. To uopće ne umanjuje zajamčenu atraktivnost „motokrosa na vodi“. Dapače, nakon otvaranja granica, sva eminentna europska imena. nakon prve utrke Europskog prvenstva vikend ranije u Poljskoj, dolaze u Zagreb i biti će željni dokazivanja baš na našoj utrci.

PIŠE: IVICA VRHOVNIK

Vrijedna ekipa Davora Hundića, poznatog jet ski entuzijasta i (moto)sportskog djelatnika, već sad radi na organizaciji i pripremi uvjeta za dolazak europske natjecateljske elite, a program započinje u srijedu 7. srpnja slobodnim treninzima, koji se kao obavezni nastavljaju 8. srpnja. Petak, subota i nedjelja rezervirani su samo za utrke, s po jednom utrkom u danu za svaku od petnaestak klasa; juniori, veterani, stajaća plovila, sjedeća, freestyle, endurance itd…

IMG 4330 1

Uzbuđenja zasigurno neće nedostajati, a očekujemo i nastupe hrvatskih predstavnika koje će predvoditi iskusni Ivančić i Kotarski, dok će boje mladih braniti braća Jakopanec i Obrovac.
Natjecatelji i njihovi timovi biti će smješteni u boksovima na otoku Univerzijade, pokraj upravne zgrade kompleksa, a staza s bovama postavljati će se na sjeverozapadnom dijelu Velikog jezera, ispred veslačkih objekata. Vodeni okršaji izrazito motiviranih natjecatelja pri velikim brzinama tako će se moći pratiti gotovo sa svih pozicija na sjeverozapadnom dijelu.

Jet ski škola na Jarunu

Preko Zagrebačkog jet ski Saveza isti organizator provoditi će „Aquabike akademiju“ koja će educirati upoznavanjem tehnike i tehnologije, nuditi će iskustvo boravka na vodi, a učiti će disciplini i sigurnosti na vodi. Jedino na ovakav način moguće je sigurno uključiti mladu populaciju u ovaj atraktivan sport koji do sada možda ne bi imali prilike iskusiti. Dakako, cijela obuka se vrši pod budnim okom instruktora koji niveliranim sustavom edukacije uvode kandidate u tajne upravljanja jet ski plovilom.

IMG 4675

Osim natjecatelja, od sada se tijekom ljetne sezone u ovom prekrasnom sportu mogu se okušati i ostali zainteresirani ljubitelji brzina. Fokus je prvenstveno na mladima koji već od 8. godine života imaju prilike kročiti u svijet motonautike. Zvuči kao idealna prilika za prvi kontakt s motosportovima, jer budimo iskreni, ovo su aktivnosti koje nose dodatne troškove i angažman roditelja tako da najčešće nisu prvi izbor za bavljenje sportom. Mjesta ima i za one starije koji se mogu okušati rekreativnoj vožnji na kružnoj stazi s plutačama, smješten je na mjestu bivšeg ski lifta na Velikom jezeru.

Više informacija o aktivnostima Jet ski trening centra možete pratiti na društvenim mrežama, a video pogledajte OVDJE.

IMG 4969

 

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp