Motosport

Vinales potpisao s Aprilijom za 2022!

02 vi ales

Vrlo vjerojatno su sve dogovorili i davno prije nego što je Yamaha suspendirala Vinalesa uoči utrke za VN Austrije.

Priča je ukratko išla ovako; nakon što je u Sachsenringu završio kao posljednji, Vinales je nekoliko dana kasnije, uoči utrke u Assenu, objavio da raskida basnoslovni ugovor s Yamahom za iduću sezonu. Istovremeno je pukla vijest da već ima potpisan ugovor s Aprilijom, što se trebalo i službeno obznaniti drugog natjecateljskog vikenda u Austriji.

Međutim, u pauzi između dvije utrke na Red Bull Ringu, Yamaha je do daljnjeg suspendirala Vinalesa, jer je za vrijeme prethodne utrke namjerno držao pogonski agregat u blokadi.
U svijetlu tog negativnog ozračja, potpisivanje ugovore nije objavljeno tijekom natjecateljskog vikenda, kao što je to uobičajeno, nego su pričekali ponedjeljak, kako bi i službeno potvrdili da će Maverick Vinales 2022. voziti za (novu) tvorničku momčad Aprilije, s opcijom produžetka ugovora i za iduću sezonu. Tu će se udružiti s Aleixom Espargaroom, s kojim je bio timski kolega 2015. i 2016. godine, kada su obojica nastupali za Suzuki.

02 aprilia rs gp 2021

Ova objava znači da u Apriliji neće biti mjesta za Andreu Doviziosa, koji ove sezone svako malo testira Aprilijin MotoGP, kao ni za njihovog aktualnog vozača Lorenza Savadorija. No Massimo Rivola, prvi čovjek Aprilia Racinga je potvrdio da Savadori neće otići iz Aprilije, te je za pretpostaviti da će iduće sezone biti testni vozač i prva zamjena, baš kao što je to trebao biti ove sezone.

Iako nismo sigurni da je Vinales najbolje rješenje za Apriliju, baš kao što ni (sve bolji) RS-GP vjerojatno nije idealan motocikl za Vinalesa, takvo miješanje karata svakako veseli. Osim toga, budući Aprilija za ovu sezonu nije mogla privući pažnju čak ni Moto2 vozača, potpisivanje ugovora s Vinalesom za njih svakako predstavlja uspjeh. S time da je i Vinales, kao dosad možda i drugi najbolje plaćen MotoGP vozač, vjerojatno morao bitno smanjiti svoje financijske apetite.

08 aprilia rs gp 2021

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp