Motosport

I Antonio Cairoli završava svoju karijeru!

Antonio Cairoli KTM 450 SX F 2

Baš kao i zemljak Rossi, i Cairoli ima 9 titula svjetskog prvaka, ali bitna razlika je tome da on trenutno lovi i svoju desetu.

Jasno, bitna razlika je i u tome što Rossi ima 42 godine, dok će Cairoli kroz koji dan proslaviti tek 36. rođendan, pa ako možda više i nije na vrhuncu karijere, svakako još nije ni daleko odmakao od toga. Uostalom, u trenutku kad je objavio da na kraju ove sezone prekida svoju MXGP karijeru, Cairoli zaostaje samo 29 bodova za vodećim Timom Gajserom na Hondi i ima tek bod manje od Romaina Febvrea na Kawasakiju. Dakle, u sjajnoj je formi, no istovremeno je u momčadi KTM-a nastala velika gužva. Jeffrey Herlings ima samo 5, a Jorge Prado Garcia 11 bodova manje od njega i vrijeme je svakako na njihovoj strani.

Antonio Cairoli KTM 450 SX F 1

Uglavnom, u svojoj oproštajnoj izjavi Cairoli je poručio da će se do kraja sezone boriti za naslov prvaka, ali da osjeća kako je vrijeme da stane, te da mu sve oko njega govori da je donio pravu odluku. Cairoli vozi svoju 18 sezonu, s time da je svjetsku karijeru započeo s Yamahom 2004. godine, te već iduće sezone osvojio naslov svjetskog MX2 prvaka, što je ponovio i 2007., da bi 2009. osvojio i prvi naslov u kraljevskoj MX1 klasi, koja se danas vodi kao MXGP.

Za 2010. godinu je iz redova Yamahe prešao u KTM i s njima iz prvog pokušaja osvojio novi naslov svjetskog prvaka i onda ih dodao još četiri uzastopna, oduševivši i time što je pobjeđivao s 350 SX-F motociklom, dok su njegovi protivnici bili na 450-icama. Uglavnom, od 2009. do 2014. je nanizao 6. uzastopnih naslova u kraljevskoj klasi, pa onda 2017. još jednom postao prvak.

Rossi je nedavno izjavio da nije otišao na vrhuncu karijere zato što nije želio da kasnije za nečim žali, u smislu da ga jednog dana ne bi mučilo kako je možda propustio priliku. Tony Cairoli očito misli da neće imati za čime žaliti, a to će vrijediti još i više ako u svojoj zadnjoj sezoni osvoji 10 naslov prvaka. Uh, to bi doista bio odlazak sa stilom.

Antonio Cairoli KTM 450 SX F

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp