Motosport

Yamaha pokreće R7 kupove diljem Europe

2022 yam yzf700r7 eu gytr act 008

Trideset najboljih iz nacionalnih kupova biti će pozvani na SuperFinale utrke, koje će se voziti u sklopu nekog od europskih Superbike vikenda.

Yamaha je prije koji mjesec predstavila R7, sportski motocikl tehnički baziran na popularnom nakedu MT-07, ali bogatiji za atraktivne oplate, upside-down vilicu, radijalna kliješta… Uglavnom, trebalo bi biti riječ o umjerenom sportašu za široke mase, pa u kontekstu toga i ne čudi da će se tijekom 2022. održavati R7 kupovi diljem Europe.

2022 yam r7 press eu gytr static 003

Nacionalne (ili regionalne) kupove bi trebali organizirati lokalni zastupnici Yamahe, a 30 vozača koji će najviše impresionirati na europskoj razini biti će pozvani na SuperFinale, tijekom neke od posljednjih europskih Superbike utrka iduće sezone. Pritom će se u petak voziti treninzi i kvalifikacije, a u subotu dvije utrke.

Za razliku od velike većine zvučnijih kupova koji se pokreću u posljednje vrijeme, R7 Cup nije namijenjen samo mladim nadama, nego se mogu prijaviti i stariji vozači, s ili bez natjecateljskog iskustva, što cijelu priču čini zanimljivijom i potencijalno masovnijom. Ostaje vidjeti hoće li se R7 Cup organizirati negdje i u našim krajevima, u kojima nešto takvo itekako nedostaje.

2022 yam r7 press eu gytr action 001 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp