Motosport

MXGP: Kimi Räikkönen je šef tvorničkog Kawasaki tima

large 2021 abu dhabi grand prix sunday 5

Netom umirovljeni F1 prvak je i dosad imao MXGP tim, a sad cijelu stvar diže na viši razinu i postaje vlasnikom te prvim čovjekom tvorničke momčadi Kawasakija.

Na ulasku u novu sezonu, Kawasaki okreće potpuno novu stranicu u svjetskom MXGP prvenstvu. Raskrstili su sa starom momčadi i udružili snage s Kimijem Räikkönenom, bivšim prvakom Formule 1. Cijela je priča manje senzacionalna ako znamo da Räikkönen već cijelo desetljeće ima svoj privatan MXGP tim, koji sad preuzima status tvorničke Kawasaki momčadi (KRT MXGP), uz obećanu tijesnu suradnju s restrukturiranom japanskom centralom, sve u cilju što boljeg razvoja i natjecateljskih i serijskih KX modela.

Kimi Räikkönen je F1 karijeru završio na kraju prošle sezone, kao vozač Alfa Romea, i apsolutni rekorder s 353 utrke na svom kontu. Jedinu titulu prvaka osvojio je 2007. godine, kao posljednji vozač Ferrarija kojem je to uspjelo. Iza njega je turbulentna karijera i definitivno je jedan od najzanimljivijih karaktera u novijoj povijesti Formuli 1.

I u toj novoj momčadi Kawasakija će prvi vozač biti Romain Febvre, kojem je prošle godine titula svjetskog prvaka izmakla za samo 5 bodova. Nažalost, odmah potom se teško ozlijedio na revijalnoj utrci u Parizu te je trenutno još u fazi oporavka i neće biti sasvim spreman za skori početak sezone. Novi timski kolega mu je Ben Watson, koji je prošle godine, kao rookie, za upravljačem Yamahe završio kao 11. u MXGP poretku.

hi kawasaki factory mxgp 2022 team bavo dsc 0347

fbmp ytmp imp