Motosport

Sofuoglu na Ninji H2R brži od Razgatlioglua u Ferrariju SF90

Sofuoglu NinjaH2R Razgatlioglu Ferrari

Aktualni Superbike prvak i peterostruki Supersport prvak vozili su promotivnu utrku na netom otvorenom mostu preko Dardanela.

1915 Çanakkale most ima više od 2 kilometra razmaka između dva stupa, po čemu je novi rekorder među visećim mostovima. Na njemu je Kenan Sofuoglu još 2016. godine, dok je most bio u izgradnji, išao blizu 400 km/h na Ninji H2R. Sad se peterostruki Supersport prvak vratio u društvu svog zemljaka, vrijednog učenika i aktualnog svjetskog Superbike prvaka Topraka Razgatlioglua.

Taj najnoviji turski most, koji povezuje Europu i Aziju, ukupno je dugačak više od 3,5 km, a Sofuoglu i Razgatlioglu su vozili promotivnu utrku ubrzanja u trajanju od 2 km, odnosno između dva nosiva stupa. S time da je Sofuoglu i ovaj put bio vozio Kawasaki Ninju H2R s 310 KS, dok Razgatlioglu nije bio za upravljačem svoje Yamahe R1, već Ferrarija SF90 s 986 KS. Na startu te utrke je čak i jedan Sofuoglu imao problema s time kako primiriti brutalnu Ninju, ali onda je počeo munjevito ubrzavati… Kako je sve to izgledalo pogledajte u ovom videu:

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp