Motosport

Karijera u pitanju? Marquez ponovo vidi duplo

6235a2c01fe009.24310860

Nakon strašnog pada na nedjeljnom warm-upu, Marquezu se vratio problem s dvostrukim vidom, zbog kojeg je propustio kraj prošle sezone.

Možda će zvučati malo neumjesno s obzirom na njegove probleme s vidom, ali nesretni Marc Marquez nikako da ugleda svjetlo na kraju tunela. Nakon što je zbog loma ruke i ozljede živca u ramenu propustio praktično cijelu 2020. i početak prošle sezone, Marc je bio na bolovanju i na posljednje dvije utrke 2021. zbog problema s dvostrukim vidom, nakon pada i udarca glavom na hard-enduro treningu. Time mu se vratila paraliza živca u oku, što je ozljeda koju je imao prije desetak godina, na kraju svoje prve Moto2 sezone. Ovaj put nije trebala operacija, ali Marquez se polako oporavljao skoro cijele zime, pa iako se uspio solidno pripremiti za start ove sezone, u zraku je visjelo pitanje hoće li mu se vratiti ta ozljeda nakon nekog novog pada i udarca glavom.

6235a712981a79.66773630

Nažalost, odgovor na to pitanje smo dobili smo već drugog natjecateljskog vikenda. Za vrijeme nedjeljnog warm-up treninga na novoj stazi Mandalika, Marc Marquez je ima strašan pad (video tog pada možete pogledati OVDJE, na web stranicama Sport Klub televizije). Iako se uspio sam podići na noge, bio je vidno ošamućen, a liječnički pregled je ukazao na potres mozga, zbog čega Španjolac nije vozio utrku.

Na povratnom letu iz Indonezije, Marc Marquez je ima probleme s dvostrukim vidom, nakon čega je prvo odradio pregled u Barceloni, a onda i u Madridu, koji su potvrdili da se vratila paraliza očnog živca. Iz priopćenja bi se dalo zaključiti kako je ozljeda ovaj put blaža, ali pred Marquezom je period mirovanja i djeluje poprilično izvjesno da će propustiti utrku u Argentini, a odmah potom i okupljanje na svojoj omiljenoj stazi u Teksasu. Za pretpostaviti je da će ga do daljnjega mijenjati Stefan Bradl, testni vozač Honde, a za nadati se da Marcu Marquezu zbog ponavljanje te ozlijede neće biti ugrožen nastavak karijere, te da će se vratiti utrkivanju što je prije moguće. Bez njega jednostavno nije isto.

623419b96de6f5.64200014

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp