Motosport

MotoGP: Nove boje Marca Marqueza

GresMarcprez1

Predstavljena je MotoGP momčad Gresini, za koju će ove sezone voziti Marc Marquez. I njegov brat, također!

Sezonu prezentacija MotoGP momčadi za 2024. otvorio je tim Gresini, koji u tom smislu možda i pobuđuje najviše interesa. Jer ipak će u njihovim redovima biti Marc Marquez, koji traži prekretnicu u svojoj karijeri. Od 2013. do 2019. je s Repsol Hondom osvojio 6 naslova prvaka, ali od 2020. na ovamo uslijedila je suša. Prvo zbog ozljeda, a onda i zbog nekonkretnosti motocikla. Prošle su već dvije sezone bez ijedne pobjede.

GresMarcprez2

U momčadi Gresini dočekat će ga brat Alex Marquez, koji je prošle sezone odradio sličan put, kad je iz momčadi LCR Honda presjeo na Gresini Ducati. I rezultati su mu naglo skočili, pa je tako već na drugoj utrci u Argentini završio kao treći, a onda je pred kraj sezone bio drugi u Maleziji. S time da je u toj istoj Maleziji dan ranije pobijedio u Sprint utrci, baš kao i prije toga u Silverstoneu.

GresMarcprez4

Obojica će ove sezone voziti prošlogodišnji Desmosedici GP23, s kakvim je Bagnaia osvojio naslov prvaka. Dakle, Marc Marquez ne samo da iz tvorničke prelazi u tvorničku momčad, nego će još i voziti i rabljeni motocikl. Ali onaj pobjednički. Više o tome što je Marquez izjavio nakon prvog testiranja tog motocikla pročitajte OVDJE, a na prezentaciji momčadi je dodao da još nije siguran koliko će njegov agresivan stil vožnje odgovarati Desmosediciju. Tvrdi da na testiranjima u Valenciji nije forsirao, između ostalog i zato jer je na raspolaganju imao samo jedan motocikl, kojeg nije želio razbiti. Svejedno je bio najbržima.

GresMarcprez3

U međuvremenu je bilo puno špekulacija o tome koliko će momčad Gresini profitirati od dolaska Marca Marqueza po pitanju dovođenja novih sponzora. Pa iako je naljepnica puno više nego na prošlogodišnjim Gresini motociklima, one su razmjerno male, što znači da nema nekog glavnog i velikog sponzora. Jasno, Marc Marquez je zadržao svoje osnovne sponzore, pa se tako ne trebamo bojati za njegove financije, bez obzira što se za 2024. odrekao rekordne plaće koju je imao u Hondi, samo kako bi se pokušao vratiti na pobjedničke staze i boriti se za još koji naslov prvaka. Ima ih osam, jedan manje od Rossija. I žuri mu se, jer prije koji dan je navršio 31 godinu.

fbmp ytmp imp