Novosti

Zanimljivosti

WRC vs. hard-enduro

 

WRCvsEnduro-1MU sklopu nedavno održanog Erzberg rodea odvožena je egzibicijska utrka između Citroenovog WRC automobila u rukama Kimija Raikkonena i KTM-ovog hard-endura za...


... čijim je upravljačem bio Taddy Blazusiak. Ovaj put je pobijedio automobil.

Dan prije finalne utrke Erzberg rodea na padinama kamenoloma održan je zanimljivi dvoboj između rally automobila i hard-enduro motocikala. Ta je neobavezna utrka održana na stazi koja se penje s podnožja na vrh kamenoloma i na kojoj se inače vozi prolog Erzberg Rodea, odnosno kvalifikacije za veliko finale.

 

WRCvsEnduro-2MMačeve su ukrstili velika imena motosporta. S jedne strane je bio Kimi Raikkonen, bivši F1 prvak, a trenutno rally vozač i Taddy Blazusiak kao sada već četverostruki pobjednik Erzberg Rodea. Kimi je upravljao Citroenovim tvorničkim WRC automobilom s kojim vozi svjetsko prvenstvo, dok se Taddy za tu priliku odrekao svog dvotaktnog KTM-a 250 EXC i zasjeo na snažniji 530 EXC dodatno osnažen dijelovima iz KTM-ovog Power Parts asortimana.

 

Prelazak na snažniji motocikl odmah je urodio plodom. Blazusiak je prolog odvezao za 11 minuta i 6 sekundi i tako oborio rekord staze za vozila na dva kotača. Pa ipak, to nije bilo dovoljno. S obzirom na to da je serpentinasti put koji vodi do vrha kamenoloma sličan brzincima kakvi se voze u svjetskom rally prvenstvu, Kimi i njegov Citroen nisu imali većih problema pobijediti u ovom dvoboju te su postižući brzine veće od 200 km/h došli do vrha za 10:28 sekundi. Blazusiak je prvo čestitao Raikkonenu, a onda je zbog gubitka oklade uzeo spužvu u ruke i krenuo oprati automobil.

Više u ovoj kategoriji: « Rally-raid Yamaha Grizzly 450 »
fbmp ytmp imp