Novosti

Enduro gusjeničar

DTV-gusjenicarXX

Ovo nije enduro motocikl, nije ni četverocikl, nije jet-ski, a nije ni snowboard. Ali može zamijeniti svakog od njih

 

Kada je dobra zabava u pitanju, ljudska mašta nema granica. Dokazuje to i DTV Shredder kao zanimljivi spoj off-road prometala za slobodno vrijeme i tenka. Moglo bi se reći da je nit vodila ovog projekta bilo spajanje performansi, snage i prohodnosti kakve pružaju enduro motocikli ili četverocikli s osjećajem slobode kakvog pruža snowboard. Dakle, blisko povezivanje oktanskih i ekstremnih sportova.

 

Osnovu ovog neobičnog terenskog vozila čini multifunkcionalna platforma na kojoj vozač stoji kao na snowboardu i koja u sebi skriva pogonski agregat. Sa lijeve i desne strane te platforme protežu se gumene gusjenice, koje omogućuju zavidnu prohodnost na skoro svakom terenu, a tu je i visoko podignuti upravljač, koji vozaču pruža kakvo takvo uporište za gornji dio tijela.

 

S obzirom na izvedbu same platforme i upravljača ne ćudi što je upravljanje ovim terenskim vozilom slično onom na stojećem jet-skiju, ali i snowboardu ili skateboardu, što znači da je prilikom oštrih skretanja potrebno i nagnuti cijelo tijelo prema unutrašnjosti zavoja.

 

Nakon godine dana razvoja, DTV Shredder teži 72,6 kg i zahvaljujući četverotaktnom agregatu od 18 KS može dohvatiti brzinu od nekih 50 km/h.

 

No, stvari bi trebala zapapriti planirana ugradnja Wankel agregata sa 48 KS što bi vrijednost maksimalne brzine moglo učiniti troznamenkastom. Osnovna namjena DTV-a je pružiti ekstremnu zabavu na ekstremnom terenu, no interes je navodno pokazala američka vojska kojoj se dopalo to što Shredder može kvalitetno poslužiti i za vučenje teškog tereta. Tako bi DTV jednog dana mogao vuči i nosila s ranjenicima pri čemu mu je velika prednost i to što se relativno jednostavno može prilagoditi na upravljanje daljinskim upravljačem.

fbmp ytmp imp