Novosti

Novi i zastrašujući Tuono

TuonoXX

Znali smo da dolazi novi Tuono i da će biti baziran na sportskom modelu RSV4. Nismo znali da će biti opremljen hrpom elektronike preuzete s netom predstavljenog modela APRC SE

 

Aprilia je na sajmu EICMA predstavila svoj novi super naked koji se sada zove Tuono V4R. I to nije ništa neočekivano, no svakako iznenađuje to da novi Tuono predstavlja svojevrsnu kombinaciju modela RSV4 R i prestižnog RSV4 Factory APRC SE koji je nedavno predstavljen na sajmu u Kölnu.

 

Dakle, novi je Tuono od APRC-a preuzeo naprednu tehnologiju koja uključuje kontrolu proklizavanja (traction control), sustav koji sprječava podizanje prednjeg kotača (wheelie control) i sustav za optimizirani start (launch control). Osim toga, od APRC-a je preuzet i ispušni sustav koji je za 2 kg lakši od onog na RSV4 R, a dodatnih 2 kilograma uštede u odnosu na taj model donose i lakši aluminijski kotači.

 

Novi se Tuono od svih modela RSV 4 razlikuje po tome što su prva tri stupnja prijenosa drugačije proračunata, ali i po tome što na oba kraja koristi Sachsove komponente ovjesa. Kombinacija mokre težine od 179 kg i 162 KS pri 11.000 okr/min stavljaju Tuono na vrh hranidbenog lanca kada su nakedi u pitanju, a više o svemu pročitajte u nadolazećem broju Moto Pulsa.

 

fbmp ytmp imp