Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N118/VespaWD/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N118/VespaWD/Gallery

Novosti

Vespa World Days 2011 u Norveškoj

VespaWDXX

Gjøvik U Norveškoj bit će mjesto održavanja ovogodišnjeg svjetskog skupa Vespa entuzijasta. I ove se godine očekuje na tisuće sudionika ovog tradicionalnog Vespa World Days događaja.

Ponovo će se nagrađivati sudionici ''Vespa Trophy'' natjecanja u putovanju na Vespama.

Za nekoliko dana počinje tradicionalni četverodnevni skup Vespa World Days, događaj posvećen najslavnijem skuteru na svijetu. U 2011. godini mjesto događanja je gradić Gjøvik, sjeverno od Osla, koji će ugostiti entuzijaste iz cijelog svijeta u razdoblju od 19. do 22. svibnja. I dalje se možete prijaviti dok se tisuće vozača Vespi iz 20 zemalja već se prijavilo, a predstavljaju više od 120 Vespa klubova.

Šezdeset pet godina uspjeha, više od 17 milijuna vozila prodano u razdoblju od 1946. godine do danas, a od 2006. godine više od 100.000 godišnje i sposobnost Vespe da privuče zabavu i prijatelje iz cijelog svijeta Vespine su vrline. Riječ je o legendarnom skuteru oko kojeg su se osnivale prve udruge i klubovi već od 1946 kad se na tržištu pojavio prvi model s 98 cm³.

Od Fatime u Portugalu, mjesta održavanja Vespa World Days skupa u 2010. godini, do Gjøvika u Norveškoj brojni Vespa entuzijasti označili su datum održavanja ovog međunarodnog skupa na kalendaru, ponovnog okupljanja koje potvrđuje strast za ikonom talijanskog dizajna i stila.
U Gjøviku, kao što je bio slučaj u prethodnim okupljanjima u Cefalù 2008. godine, Zell am See - Austrija – 2009. i Portugalu prošle godine, program će biti ispunjen događanjima, izletima i posebnim inicijativama.

Od četvrtka 19. svibnja počinje slavlje uz toplu dobrodošlicu fanovima u Vespa selu, prostoru u potpunosti posvećenom svim glavnim aktivnostima. Tijekom popodneva u petak 20. travnja predviđen je izlet koji vodi u Lillehammer, šarmantno mjesto poznato po šareno obojenim i savršeno očuvanim drvenim kućama.
Tržnice na otvorenom i barovi bit će otvoreni svake večeri, a uz to će vas zabavljati večernji koncerti.

Čarobni trenuci ipak su predviđeni za subotu 21. svibnja: tijekom jutra tisuće će entuzijasta na svojim šarolikim Vespama svih mogućih izvedbi paradirati do 30 km udaljenog Kappa, a akrobatska predstava s Vespama oduševit će publiku tijekom večeri nakon dogo očekivanog banketa za sve registrirane sudionike.

I tako, nešto više od mjesec dana nakon 65. rođendana skutera koji je definirao povijest mobilnosti s više od 17 milijuna proizvedenih jedinica, Vespa ponovo slavi svoj uspjeh. Početkom travnja ove godine održan je trodnevni festival u Rimu posvećen Vespi. Obilježen je debi triju specijalnih serija Vespe i predstavljanje nove, uvijek popularne Vespe PX u Rimu s 5.000 uzvanika u zgradi Square Colosseum te uz veliku Paradu Vespi koje su prešle metropolu ukrašene bojama talijanske zastave. Događaji vrijedni pamćenja u mjesecu u kojem se obilježava godišnjica Vespe. U travnju 1946 u Firenci predan je patent iz kojeg je proizašla masovna proizvodnja prve Vespe 98 cm³.

Legenda i strast bezvremenske Vespe bili su prisutni gotovo od samog početka u toj mjeri da se već 1946. godine mnoštvo vozača Vespe odlučilo osnovati prvi Vespa klub u Italiji, a uskoro su taj primjer pratili i vlasnici Vespe u inozemstvu. Danas postoji 40 nacionalnih Vespa klubova povezanih s Vespa World Club-om te 700 registriranih lokalnih Vespa klubova s ukupno više od 40.000 članova diljem svijeta. U svakom slučaju nemoguće je točno odrediti koliko Vespa restauratora, kolekcionara, i fanova postoji na svijetu od kojih se mnogi susreću i izmjenjuju informacije i mišljenja na internetu.

Nakon velikog uspjeha prošle godine, Vespa Trophy nastavlja se u sklopu Vespa World Days u 2011. godini. Inicijativa koja je započeta 2010. godine u Fatimi ponovo će uključiti Vespa prodavatelje diljem Europe u svijet Vespa klubova. Vespa Trophy natjecanje je za one koji putuju na Vespama i to samo za one koji su članovi Vespa klubova. Oni će fotografijama i pečatima u Travel Booku dokumentirati što veći broj posjećenih europskih prodavatelja Vespe.

Riječ je o putnom natjecanju organiziranom u čast Vespe koje uključuje preko 2.000 Piaggio prodavatelja diljem Europe. Svaki član svakog Vespa kluba može sudjelovati, a svaki Vespa klub mora pokušati stići u Gjøvik do 19. svibnja i uz to preći što veći broj Piaggio kontrolnih točaka sa što većim brojem Vespi.

Internetska stranica posvećena drugom Vespa Trophy-ju je www.vespatrophy.com te je već aktivna sa svim informacijama vezanim za sudjelovanje, a sa nje možete skinuti i Travel Book koji je obavezan za svaki Vespa klub koji sudjeluje na Trophy-ju kako bi dokumentirao bodove prikupljene na Piaggio kontrolnim točkama.


Svi Vespa vozači očekuju se na kontrolnim točkama diljem Europe kako bi prikupili što više bodova, a zatim u Gjøviku 19 svibnja na Vespa World Days.

Sadržaj programa i detaljnije informacije nalaze se na službenoj Vespa World Days internetskoj stranici www.vespaworlddays.com i službenoj stranici Vespa World Cluba www.vespaworldclub.com. Za informacije o Vespa Trophy 2011. posjetite www.vespatrophy.com .

{gallery}NOVOSTI/N118/VespaWD/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp