Novosti

Mazzi zatražio očitovanje HMS-a

MazziXX

Predsjednik UEM Vincenzo Mazzi zatražio očitovanje HMS-a, nakon arbitraže HOO-a kojom je ukinuto isključenje Motokros kluba Jaska, a koji zahtijeva vraćanje utrke EMX Open prvenstva Europe na Mladinu !

Nakon što je Arbitraža Hrvatskog olimpijskog odbora ukinula odluku Hrvatskog motociklističkog saveza o isključenju Motokros kluba Jaska, Jaskanci su zatražili vraćanje na Mladinu, priredbe EMX prvenstva Europe, koja im je dodijeljena 21. kolovoza ove godine, ali i nekorektnom i nemoralnom odlukom HMS-a premještena na stazu Karasov brijeg u Kozarevcu – o čemu je 15. srpnja glavni tajnik HMS-a Marijan Papić izvijestio UEM – te su na temelju tog provedene određene akcije i ta promjena obznanjena.

HMS se upustio u taj čin iako se tek očekivala konačna arbitraža od strane krovnog tijela našeg sporta HOO-a, čiji je HMS član, te iako je Nadzorni odbor HMS-a zaključio da su odluke Upravnog odbora i Skupštine HMS-a ništavne, jer su ta tijela nelegitimna u odnosu na vlastite statutarne odredbe.

Na zahtjev Motokros kluba Jaska, nakon odluke HOO-a reagirao je odmah predsjednik UEM – Europske motociklističke unije, Talijan Vincenzo Mazzi (NA SLICI). Naredio je svojim nadležnim organima da od HMS-a zatraže hitno očitovanje u skladu s novonastalom situacijom, nakon takve arbitraže u korist jaskanskog kluba.

O tom su obaviješteni svi odgovorni u cijelom slučaju. U slučaju da se HMS ogluši na ovaj zahtjev Jaskanci će - kako su upozorili iz kluba - zatražiti nadoknadu štete sudskim putem!

fbmp ytmp imp