Novosti

Curenje koje nas zanima

KTM-2013-14XX

Ako govorimo o curenju u kontekstu vodovodnih instalacija možemo ga smatrati neugodnim i lošim, ali ako je u pitanju curenje planova velikih proizvođača za nadolazeće godine, onda je to svakako zanimljivo.

Upravo jedno takvo curenje dogodilo se u Sjedinjenim Američkim Državama kada je netko od prodavatelja na godišnjoj konvenciji mobitelom snimio dio prezentacije. Iako ne pretjerano oštra, fotografija jasno daje do znanja što nas očekuje u nadolazećim godinama, a za 2012. će to biti redizajnirani Enduro R 690.

Tijekom 2013. godine u KTM-u planiraju promjeniti dizajn svojim malih motokros modela, ali i lagano zategnuti bore njihovoj većoj braći. Također se čini da KTM planira otvoriti novi podsegment sa svojim Freeride modelima za koje vjerujemo da će biti bliži biciklima nego motociklima. U planu su enduro te motokros izvedbe pogonjene električnom energijom, ali prema špijunskoj fotografiji i model 350.

Od cestovnih modela Austrijanci za 2013. očito razmišljaju o novom modelu Adventure R 1090, a novi agregat bi trebao osvanuti i u modelu Super Duke R 1290 dok se mi radujemo modelu Duke 350 koji bi trebao predstavljati vrhunsku igračku.

Iako ne tako bliski, planovi za 2014. godinu se očito već kuju u Mattighofenu pa za tu sezonu možemo očekivati veliki Adventure 1290 te cestovni Moto3 350 i Enduro 350 model.

Jasno je kako KTM u budućnosti puno polaže na kartu nove klase 350 koju su gotovo pa definirali u modernom obliku. Očito je da uspjehe ovakvog motocikla u motokrosu žele pretočiti u tržišni uspjeh u svim segmentima. Također vjerujemo da će spomenuti Freeride modeli igrati značajnu ulogu u uvođenju električnog pogona u terensku vožnju.

fbmp ytmp imp