Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/T-Rex/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/T-Rex/Gallery

Novosti

Tri kotača, malo jača

slikaXX
T-Rex je stara vijest, ali je novost da ga sada pokreće i BMW-ov šestcilindraš iz modela K 1600 GT

Tvrtka Campagna Motors već godinama uveseljava slobodoumne američke kupce ekstatičnim triciklom T-Rex, kojeg su kroz povijest pokretali agregati preuzeti iz raznoraznih motocikala. Tako se i trenutno nude dva modela s Kawasakijevim četverocilindrašem od 200 KS, koji se inače ugrađuje u ZZR 1400, te jedan model s V2 Revolution agregatom od 122 KS, koji u originalu pogoni u Harley-Davidson V-Rod.

Najnoviji T-Rex 16S izvana izgleda kao i model 14R, koji je sa spomenutim Kawasaki agregatom sposoban dohvatiti 230 km/h, ali ipak postoji bitna razlika u stražnjem dijelu tog tricikla gdje umjesto 4 bruji 6 cilindara. Riječ je o BMW-ovom agregatu, koji navodno nije samo „ukraden“ s linije na kojoj se proizvode putne krstarice K 1600 GT i K 1600 GTL, nego su ga njemački inženjeri dodatno prilagodili ugradnji u novu sredinu.

Iako je snaga ostala na serijskih 160 KS pri 7.750 okr/min, ne treba dvojiti da će i to biti dovoljno za uzbudljivu vožnju tronožnog grabežljivca, koji će vjerojatno težiti oko pola tone. Pritom bi T-Rex trebao ponuditi i neki minimum po pitanju luksuza, uključujući i kvalitetan audio uređaj, a zgodna poveznica s motociklima je vidljiva i u korištenju bočnih kofera ukupne zapremnine 92 l.

Nijedan model T-Rexa još nije homologiran za Europu, a ako se veselite što upravo rade na tog rješavanju problema, pripremite se za prilično nebulozne cijene. Doduše, iznos za koji će biti dostupan 16S još nije deklariran, ali kao dobar orijentir može poslužit brojka od 60.000 $ koliko se u SAD-u traži za model 14R.

{gallery}NOVOSTI/N134/T-Rex/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp