Novosti

Novitet: Yamaha MT-125

uvodnaMT-125

Nitko mu se nije nadao, no MT-125 je logičan nastavak priče „Dark Side of Japan". Baziran je na sportskom modelu YZF-R125.

 

Iako nije izravna kopija, Yamahin najnoviji model jasno slijedi dizajnerske smjernice koje je postavio MT-09, što je možda i najvidljivije u obliku prednjeg svjetla, dok ga istovremeno sasvim posebnim čini stražnje svjetlo postavljeno na sredini repa, kao na kakvom „streetfighteru".

 

Mehanika se bazira na nedavno obnovljenom modelu YZF-R125, što znači da bi trebao imati vrhunske vozne osobine za naked klase 125. Na raspolaganju je zakonski maksimum od 15 KS, ovjes je sastavljen od upside-down prednje vilice i stražnjeg monoamortizera, koji je s progresivnim polužjem povezan sa stražnjom vilicom, dok prednju kočnicu čine plivajući disk i radijalna kliješta.

 

Osim po dizajnu i položaju vozača, MT-125 se od sportskog originala razlikuje i po 2 kg manjoj težini, a za pretpostaviti je da će biti dostupan i po nešto nižoj cijeni. Više o ovom motociklu pročitajte u nadolazećem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp