Novosti

Novitet: Yamaha X-MAX 400 Momodesign

XMax400Momo

Talijanska kozmetika na japanskom skuteru izraženog sportskog duha? S razlogom se može činiti pretjerano šminkerskim, no isto tako nema sumnje da takav X-MAX 400 još bolje izgleda

 

Nakon što su prije dvije godine u Momodesign izdanju zasjali modeli X-MAX 125 i 250, sada je došao red i na moćni X-MAX 400, koji je u svom osnovnom obliku predstavljen prošle godine i odmah postao pravi hit. Iako po nekom tradicionalnom shvaćanju skutera nije savršen, X-Max 400 dinamičkim osobinama snažno podsjeća na motocikle te je zahvaljujući tome i najzabavniji među svojim konkurentima.

 

No, zašto bi netko takav naglašeno sportski skuter želio nabaviti u ušminkanom izdanju kojeg u suradnji s Yamahom supotpisuje talijanska dizajnerska tvrtka Momo Design? Vjerojatno zbog prestiža, odnosno dojma da X-Max 400 Momodesign djeluje još skuplje nego što to doista jest.

 

Uz uočljive grafike i posebnu nijansu crne boje, Momodesign izvedba uključuje i zatamnjeni sportski vjetrobran, aluminijske umetke na zakošenim platformama za noge te dvobojno sjedalo posebne teksture. Iz perspektive vozača u oči upadaju i instrumenti sa zatamnjenim staklima i Momo zaštitnim znakom na brojaču okretaja, luksuzno presvučen „interijer", posebne ručke, atraktivni utezi volana... Ako vam sve to nije dovoljno, ili jednostavno želite biti sasvim usklađeni s tim pomodnim detaljima, možete birati i između dva modela otvorenih kaciga, koje su izrađene u istom Momo stilu.

 

Mehanika je ista kao i na osnovnom modelu, što između ostalog znači da jednocilindrični agregat od 395 ccm istiskuje 32 KS, za učinkovito zaustavljanje „mokrih" 211 kg zadužena su tri diska promjera 267 mm, dok su gume „sportskih" dimenzija 120/70-15 i 150/70-13.

fbmp ytmp imp