Novosti

Novitet: Yamaha MT-09 Street Tracker

 

streettracker-uvodna

Predstavljena je i treća verzija trocilindričnog MT-09. Novi Street Tracker asocira na dirt-track i scrambler motocikle što mu daje blago retro notu.

 

Točno godinu dana nakon predstavljanja modela MT-09, Yamaha je najavila treću izvedbu svog trocilindričnog motocikla. Kao i Street Rally, koji je predstavljen prošle jeseni, Street Tracker je svojevrsna kit verzija, što znači da motocikl kojeg vidite na fotografijama tek kod lokalnog dilera poprima konačni izgled implementacijom pojedinih detalja.

 

Tako će od kolovoza ove godine Street Tracker iz Japana dolaziti s mat crno obojanim okvirom po čemu će se razlikovati od ostalih MT-09 modela. Tu je i zlatno obojana prednja vilica, kao i naplatci u mat brončanoj boji, a kao i kod modela Street Rally, u nijansi bronce je izveden i poklopac okvira.

 

Osim obilnog korištenja mat boje, Street Tracker je poseban i po upotrebi aluminijskih ukrasa, pa se tako kod lokalnog dilera ugrađuju aluminijski bočni nosači za natjecateljski broj, a od istog je materijala izrađena i prednja maskica, koja navodno osigurava i bolju zaštitu od vjetra. Ti detalji daju laganu retro notu i skladno se slažu sa aluminijskim nosačem prednjeg blatobrana, koji je kratak i izrađen od karbona.

 

Lokalni prodavatelj će zamijeniti standardno sjedalo onim dvobojnim (sivo na bokovima, smeđe s gornje strane), dodat će jastučiće za koljena na bočne strane spremnika goriva, ugraditi šire oslonce za noge i još pokoju sitnicu. Osim toga, postoji i mogućnost nadoplate za posebni Akrapovič ispušni sustav, koji ne završava ispod stražnje vilice, već se penje visoko u sam rep motocikla. Time se ne koketira samo sa scrambler stilom nego se i oslobađa prostor za ulazak u još dublje nagibe.

 

Iako je to stvar ukusa, Street Tracker predstavlja dosad najzanimljiviju izvedbu modela MT-09. Tehnički podaci su isti kao i na serijskom modelu, što znači da trocilindrični agregat od 847 ccm isporučuje 115 KS pri 10.000 okr/min, a iako nije deklarirana, slična bi trebala biti i težina, što će reći da Street Tracker sa svim tekućinama vjerojatno broji tek nešto više od 190 kg.

 

Dolje niže možete pregledati više fotografija ovog zanimljivog motocikla.

fbmp ytmp imp