Novosti

Novitet: Yamaha Majesty S

otvor-avas 390557 pv

 

Gotovo neprimjetno, Majesty se vratio u igru. Ovaj put kao zanimljivi gradski skuter koji će obogatiti klasu 125.

 

Pomalo iznenađuje s koliko je malo pompe Yamaha predstavila novi model. Samo su ga uvrstili u ponudu bez da su kome rekli i riječ, što nemalo zbunjuje s obzirom na to da Majesty S itekako zanimljiv skuter, čijom pojavom, ako nas računica ne vara, Yamaha ima čak 8 modela u klasi 125.

 

Majesty je posljednji put bio u ponudi prije kakvih godinu dana, no tada je nosio oznaku 400 i predstavljao demodirani luksuzni model. Iako bi on trebao ponuditi dašak luksuza, novi Majesty, koji nosi oznaku S, je bitno drugačiji i moderan (pri)gradski skuter s popriličnim brojem zanimljivih detalja. Recimo, monoamortizer je smješten horizontalno, a zanimljivo djeluje i poklopac bočno smještenog hladnjaka.

 

Tekućinom hlađeni agregat preuzet je iz ekonomičnog Xentera 125 te uz pomoć ubrizgavanja goriva razvija solidnih12 KS pri 7.500 okr/min i 11,6 Nm pri 7.000 okr/min. Mjereno sa svim tekućinama, Majesty S teži 148 kg, gume se kompromisnih dimenzija 120/70-13 i 130/70-13, dok bi diskovi promjera 267 i 245 mm trebali osigurati odlučno kočenje.

 

Veliki vjetrobran pokazuje kako se dužna pozornost posvetila i udobnosti, a tome u prilog ide i masivna izvedba dvostupanjskog sjedala. Ispod njega se proteže relativno veliki prtljažni prostor u kojem bi, navodno, trebala stati i integralna kaciga, a tu je i dodatni pretinac u prednjem štitu, koji je otvorenog tipa.

Vozačkim okruženjem dominira osebujna ploča s instrumentima, izvedena u 3 dijela, s brojačem okretaja kao središnjom figurom, a zanimljivo je dizajniran i ostatak ovog skutera, s pomodno pridodanom LED pozicijom i stražnjim svjetlom izrađenim u istoj tehnologiji. Majesty S je već dostupan i na hrvatskom tržištu, pri čemu se s traženih 27.900 kuna logično pozicionira između jednostavnijeg Xentera i sportskog modela X-Max 125.

fbmp ytmp imp