Novosti

Noviteti: Kawasaki Ninja H2R

H2  kopija

Svanuo je i taj dan. Dugo očekivani Kawasaki Ninja H2 konačno je predstavljen javnosti, ali ne u onom obliku kakav smo očekivali. Na INTERMOTU je prikazan H2R, dakle ludi Ninja namjenjen uživanju na natjecateljskim stazama, ako netko može bez straha uživati u 296 konjskih snaga koliko uz pomoć kompresora ovaj motocikl izvlači iz litrenog motora.

 

Za cestovnu izvedbu Ninja H2 (bez "R") treba sačekati još četiri tjedna odnosno do sajma u Milanu. Ukoliko niste odmah primjetili na fotografijama, H2R je sazdan oko cjevastog, rešetkastog okvira. Jasno, ovo nije riješenje kojem bismo se nadali na japanskom motociklu, ali uz prostor koji iziskuje kompresor te njegovi cjevovodi, ovo je očigledno bilo jedino logično.

 

Iz Kawasakija napominju kako su na ovom projektu surađivali brojni ogranci Kawasaki Heavy Industries pa je tako kompresor razvijen u suradnji sa stručnjacima za plinske turbine, a aerodinamični oplati u suradnji sa zrakoplovnim odjelom. Nimalo čudno kada uzmemo u obzir da je riječ o motociklu od gotovo 300 KS. Očekuje se da će cestovni Ninja H2 razvijti kojih 80 KS manje, ali nemamo dvojbe oko toga da će i to biti više nego dostatno. Za pretpostaviti je da će H2R biti ekskluzivan proizvod i koštati primjerice kao Ducati Superleggera, a cestovni H2 vjerojatno oko ili preko 25.000 eura.

 

 

fbmp ytmp imp