Novosti

Novitet: Star (Yamaha) Bolt C-Spec

StarBolt

U prijevodu s „američkog", Star je Yamaha, Bolt je XV 950, a C-Spec je najnovija Cafe Racer izvedba.

Neka vas oznaka ne zbuni. Yamaha svoje custom motocikle u SAD-u prodaje pod imenom Star, a model XV 950 pod oznakom Bolt. Važnije od nomenklature je činjenica da su za tamošnje tržište upravo predstavili verziju C-Spec.

U osnovi, od Bolta su željeli napraviti Cafe Racer, a dobiveni proizvod je taman negdje između te dvije kategorije. Pritom Cafe duhu najviše pridonosi „clip-on" upravljač, te drugačije i više postavljeno sjedalo, koje završava zaobljenim poklopcem.

No, u Yamahi nisu stali samo na tome, nego su i oslonce za noge podigli i povukli unatrag, te produžili prednju vilicu kao i stražnje amortizere. Kao rezultat toga, Bolt C-Spec se može spustiti u nešto dublje nagibe nego što je to slučaj s osnovnim modelom, koji je u tom pogledu previše ograničen.

U istom je retro-sportskom duhu i zanimljivi asortiman dodatne opreme, koji uključuje čisto dizajnerske elemente kao što su mala maskica ili bočni poklopci od aluminija, ali i mehanička poboljšanja u vidu podesivih stražnjih amortizera dužeg hoda. Cijena „golog" modela C-Spec je nešto veća od one za Bolt R, a ostaje se za nadati da će i ovaj model, pod nekim drugim imenom, biti ponuđen i europskim kupcima. Sve bi moglo biti jasnije već na nadolazećem EICMA sajmu.

fbmp ytmp imp