Novosti

Novitet: Yamaha WR 250F

OtvorWR250F2015

Cilindar nagnut unatrag i usis s prednje strane naslućuju da je potpuno novi hard-enduro nastao na bazi motokros modela YZ 250F. Ciklistika to potvrđuje.

 

Možda im je trebalo previše godina da se uhvate dorađivanja hard-endura WR 250F, no sad kad su to konačno učinili čini se da se inženjere Yamahe isplatilo čekati. Naime, WR 250F je šumi prilagođena verzija akutalnog motokros modela YZ 250F, što automatski znači da je riječ o tehnički najzanimljivijem hard-enduru te zapremine, ako ne i šire.

 

Najpikantniji detalj nalazimo u tome što je od YZ-a naslijedio revolucionarni pogonski agregat, koji je nagnut unatrag i ima usis s prednje, a ispuh sa stražnje strane. I većina „iznutrica" je preuzeta od motokros motocikla, no elektronika je prilagođena novoj namjeni, pri čemu bi krivulja snage trebala biti primjetno izdašnija od one na dosadašnjem modelu. Osim toga, WR 250F je dobio i 6. stupanj prijenosa.

 

I aluminijski okvir je u najvećem dijelu preuzet od YZ-a 250F, dok je hod stražnjeg ovjesa čak i malo produžen. Naprijed se nalazi izokrenuta zračno-uljna vilica, a vrhunskim voznim osobinama bi trebalo pridonijeti i to što je zbog unazad nagnutog agregata spremnik goriva zapremine 7,5 l pozicioniran bliže središnjem dijelu motocikla. Svjetla su preuzeta od WR-a 450F, dok je s mokrom težinom od 118 kg tek mrvicu teži od svojeg bitno konvencionalnijeg prethodnika. Više o svemu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

 

 

fbmp ytmp imp