Novosti

Tržište: BMW obara rekorde

P90163461 highRes

Za BMW nema krize! Motocikli su im traženiji no ikad i u prvih 9 mjeseci ih je prodano više od 100 tisuća.

 

Prošla godina im je bila odlična, a ova je još bolja. BMW Motorrad je već u prvih 10 mjeseci premašio prag od 100 tisuća prodanih motocikala (i skutera), što je rast od 7,6% u odnosu na isto razdoblje lani. Nema sumnje da su na putu ostvarivanja rekordne prodaje u svojoj devedesetoj godišnjoj povijesti, druga je stvar što su motocikli još uvijek samo kap u moru ukupnih prihoda BMW grupe, koja na godišnjoj razini proda otprilike 2 milijuna automobila.

 

I dalje su najpopularniji na domaćem teritoriju gdje drže 25% tržišta, no dobro im ide i SAD-u, Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji... Kako bi zadržali te trendove, na sajmu u Kölnu su predstavili novi R 1200 R, proširili ponudu i sport-touring varijantom R 1200 RS te učinili privlačnijim S 1000 RR. Za Milano su ostavili još dva noviteta, među kojima bi, pretpostavljamo, mogao biti i crossover po uzoru na Ducati Multistradu.

 

Time se nastavlja mrtva trka s KTM-om za titulu najvećeg europskog proizvođača. Austrijanci su u prvih 6 mjeseci ostvarili rast prodaje od čak 28%, no tu treba uzeti u obzir da modeli 125, 200 i 390 nastaju u dalekoj Indiji, gdje će i BMW za koju godinu pokrenuti proizvodnju modela manje zapremine.

fbmp ytmp imp