Novosti

Mahindra je kupila Peugeot Scooters

background-metropolis3

Sad je i službeno. Najstariji živući proizvođač vozila na 2 (i 3) kotača je završio u rukama indijskog giganta Mahindra.

 

Prošle jeseni su izrazili namjeru, a sada su je i uspješno realizirali. U transakciji vrijednoj 28 milijuna eura, indijski proizvođač Mahindra je došao do 51% dionica tvrtke Peugeot Motorcycles.

 

Sa 116 godina dugom tradicijom, Peugeot je najstariji preživjeli proizvođač motoriziranih vozila na dva kotača. U svojim početcima su odigrali važnu ulogu u razvoju motocikala uopće, no s vremenom su sve više pažnje posvećivali automobilima. Ipak, zadržali su proizvodnju mopeda i skutera te su u tom segmentu donedavno držali značajan dio europskog tržišta, da bi tek posljednjih godina počeli padati u drugi plan.

 

Mahindra je velika i moćna tvrtka, no istovremeno je za indijske prilike relativno mali proizvođač vozila na dva kotača. Ipak, u posljednje vrijeme sve veću pažnju posvećuju tom brzorastućem tržištu, a o ozbiljnosti njihova pristupa govori i to da su od početka aktivni sudionik Moto3 prvenstva. Kupnjom Peugeota nisu dobilo samo snažno uporište na europskom kontinentu, nego su i dobili pristup modernoj tehnologiji.

fbmp ytmp imp