Novosti

Prerade: Ducati Scrambler

Uvodna 10171903 857

Novi Scrambler bi trebao biti prazan list papira, a tri osebujne prerade koje je naručio Ducati to samo potvrđuju.

 

Yamaha itekako koristi praksu angažiranja poznatih dizajnera i tvrtki koje se bave preradama kako bi onda njihovim rukotvorinama skrenula pažnju na svoje serijske modele, a isto je sada odlučio učiniti i Ducati. Uostalom, novi Scrambler je kao stvoren za izražavanje individualnog stila, utoliko više što je već u seriji dostupan u 4 izdanja.

 

Uglavnom, priča ide tako da je Ducati zatražio tri poznate tvrtke za prerade da bez ikakvih ograničenja prikažu svoje viđenje Scrablera. Najbliže korijenima originalnog Scramblera od prije pola stoljeća otišla je tvrtka Officine Marmaid, koja je na bazi verzije Urban Enduro stvorila doista lijepi scrambler motocikl, totalno naglasivši retro notu serijskog modela. Slično vrijedi i za café-racer izvedbu verzije Classic nastalu u režiji tvrtke Mr Martini, dok je radionica Deus Ex Machine Italy inspiraciju crpila iz speedway motocikala.

 

Kao i uvijek kad su prerade u pitanju, slike govore više od tisuću riječi, a dolje niže možete pogledati fotografije svake od tri prerade.

fbmp ytmp imp