Novosti

Novitet: Italian Volt Lacama

Italian Volt 1

Nomen est omen! Nova manufaktura Italian Volt već svojim imenom jasno poručuje kakve motocikle želi proizvoditi.

Nakon Amerikanaca, koji imaju komercijalno uspjeli Zero, ali i navodno najbrži (elektro) motocikl Lighting LS-218, te još neke male tvrtke za koje je ponekad teško reći da li uopće postoje u zbilji ili samo na facebooku, Talijani su najpropulzivnija nacija po pitanju eksperimentiranja s takvom vrstom vozila na dva kotača. Najpoznatija takva tvrtka je Energica, ali tu su i Tacita te Armotia, a uskoro bi im se trebala pridružiti i nova marka Italian Volt.

Ako je suditi po njihovom prvom prototipu Lacama, Italian Volt ide tragom Energice, što znači da misle proizvoditi elektrocikle za probranu klijentelu. U skladu s time bi se model Lacama trebao proizvoditi na kapaljku i teško da će dva primjerka biti ista, ako ih se toliko uopće proizvede. Naime, 12 elemenata oplata će se nuditi u različitim oblicima i bojama, a budući da nastaju u 3D printeru kupac će ih moći i sam dizajnirati. Tako je prikazani prototip u formi futurističkog nakeda, no isto tako je moguće da konačni proizvod bude, recimo, i retro cafe racer.

Osnovu ovog elektrocikla čini masivni aluminijski okvir unutar kojeg su smještene baterije ukupnog kapaciteta od 15 kWh. Elektromotor je remenom povezan sa stražnjim kotačem i razvija respektabilnih 94 KS i 208 Nm, no deklariranih 4,6 sekundi do 100 km/h i ograničena maksimalna brzina od 180 km/h nije nešto što će impresionirati ljubitelje oktana, baš kao što je to slučaj i s težinom od 245 kg.

Punjenje bi trebalo trajati neka 3 sata, ali postoji mogućnost korištenja i brzog punjača, a dakako da je Lacama opremljen digitalnim instrumentima s ekranom u boji i osjetljivim na dodir. Isto tako, nimalo ne čudi da ugradnja Öhlins ovjesom i Brembo kočnica. Proizvodnja bi trebala krenuti do kraja ove godine, a iako se šuška o početnoj cijeni od 35 tisuća eura, vjerojatno bi bilo najbolje da to odmah zaokružite na pedeset. No, barem ćete se voziti jeftino, pa bi vam se već nakon kakvih desetak milijuna kilometara investicija mogla isplatiti.

Italian Volt 2

fbmp ytmp imp