Novosti

Koncepti: Kymco SuperNEX

01 supernex

Kymco koji može ubrzati preko 250 km/h? I to u roku 11 sekundi? SuperNEX je vizija električnog motocikla sa 6 stupnjeva prijenosa.

Kymco je ranije ove godine potegnuo priču s iONEX filozofijom proizvodnje i korištenja električnih skutera. I prvi plodovi su već tu. U Kölnu su jesenas predstavljeni električni skuteri Like EV i Nice EV, koji bi polako trebali krenuti u prodaju. A onda je u Milanu bljesnula atraktivna vizija električnog sportskog motocikla SuperNEX.

Za razliku od većine elektrocikala, sa samo jednim stupnjem prijenosa koji otprilike odgovara trećoj brzini na benzinskim motociklima, u Kymcu su u igru uključili 6 brzinski mjenjač. Time bi SuperNEX i užitkom kojeg pruža u vožnji i krajnjim performansama trebao biti na razini klasičnih sportskih motocikala, sve to podebljano i posebno dizajniranim zvukom. Osim toga, SuperNEX bi trebao imati i sustav koji omogućuje vozaču da izvuče maksimum kod ubrzanja i kočenja.

Uglavnom, ovaj električni koncept bi trebao do „stotke“ odzujati oza 2,9 sekunde, do 200 km/h za 7,5 sekundi, dok bi 250 km/h trebao dohvatiti 10,9 sekundi. To što vremena ubrzanja završavaju s devetkom kao u Konzumu, možemo shvatiti kao potvrdu toga da su u Kymcu prilikom deklariranja vrijednosti dali maštu na volju. No, to je i razumljivo budući da je riječ samo o konceptu, koji je, nadamo se, najava nekog budućeg i vjerojatno bitno pitomijeg ulaska Kymca i u segment električnih motocikala.

02 supernex

fbmp ytmp imp