Novosti

Bimota H2: 64.000 eura za 242 KS

Bimota H2 1

Prvi plod ljubavi Bimote i Kawasakija u listopadu kreće u prodaju. Ovo je konačna verzija jednog od najegzotičnijih motocikala kojeg možete zamisliti.

Očekivali smo možda i približavanje brojci od kakvih 300 KS, no i sa ovih 231 KS pri 11.500 o/min, odnosno 242 KS ako računamo ram-air efekt, Bimota H2 je najsnažniji motocikl koji se može registrirati za cestu. Zapravo tu titulu dijeli s Kawasaki Ninjom H2, s kojim dijeli i taj brutalni četverocilindrični agregat od 998 ccm, opremljen mehaničkim kompresorom.

Od istog Kawasakijevog modela su preuzeti i retrovizori s integriranim pokazivačima smjera, ploča s instrumentima, a čini nam se i prednje svjetlo. Sve to je rezultiralo bitnom uštedom novca, papirologije i vremena, pa će tako H2 krenuti u prodaju već ovog listopada, nakon što je u studenom prošle godine predstavljen prototip, uz vijest da je Kawasaki preuzeo 49,9% vlasništva te posrnule talijanske marke.

Bimota H2 3

Dakako da su u Bimoti za ovaj povratnički model osmislili sebi svojstvenu ciklistiku, s oscilirajućom vilicom ne samo na stražnjem, nego i na prednjem kraju motocikla. Iako takvo rješenje donosi neke blagodati po pitanju čvrstoće na kočenju, ono se nije pokazalo superiorno klasičnoj koncepciji prednjeg kraja motocikla, no to ljubiteljima Bimote nije ni važno. Njima oscilirajuća prednja vilica predstavlja specifičnu kvalitetu više i ne sumnjamo da će se brzo naći 250 onih koji će za ovu Bimotu s mehaničkim kompresorom izdvojiti 64.000 eura, što je cijena za Italiju, u koju je uključeno 22% poreza.

Više informacija o ovom motociklu doznajte u 177. broju Moto Pulsa.

Bimota H2 2

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

 

 

fbmp ytmp imp