Novosti

Vespa Primavera i GTS u 75th izdanju

vespa primavera 75 3 4postdx bianco

Vespa uskoro slavi svoj 75. rođendan, a tome u čast je predstavljena posebna 75th edicija Primavera i GTS modela.

Patentirana 23. travnja 1946. godine, Vespa će uskoro proslaviti svoj 75. rođendan, a već bi tijekom ožujka u prodaju trebala krenuti posebno slavljeničko izdanje ovog modela. Ta 75th edicija će se nuditi na modelima Primavera 50, 125 i 150 te GTS 125 i 300.

Kod 75th modela je samonosiva čelična karoserija obojana u „Giallo 75th“ boju, odnosno posebnu metalik žutu nijansu. Uz to, na širokim bokovima i prednjem blatobranu se ističu brojevi 75 u nešto tamnijoj nijansi, koja je prisutna i na „kravati“. Tu je i više kromiranih detalja nego inače, plus naplatci sive boje i posebno kožno sjedalo. Točku na i stavlja okrugla torba na stražnjem nosaču prtljage, koja oblikom jasno podsjeća na rezervnu gumu.

Uz 75th modele se dobiju i još neke sitnice, uključujući svileni šal i 8 prigodnih razglednica, s fotografijama za svaku od 8 proteklih dekada. Nasuprot toj nostalgiji, svi 75th modeli, osim Primavere 50, imaju moderne TFT instrumente od 4,3 inča.

Na hrvatsko tržište ti posebni modeli dolaze u travnju, po cijenama od 32.600 kn za Primaveru 50 75th, 45.390 kn za Primaveru 125 75th i 55.990 kn za GTS 300 75th. U nastavku vam prenosimo službeno izvješće tvrtke Piaggio Hrvatska, u kojem možete doznati više detalja.

vespa gts 75 3 4antsx bianco 

VESPA OBILJEŽAVA 75. ROĐENDAN POSEBNIM IZDANJEM

VESPA 75 BIT ĆE DOSTUPNA SAMO U 2021. GODINI: JEDINSTVENO IZDANJE SLAVI LEGENDU KOJA NAS JE PRATILA KROZ ŽIVOTNE PROMJENE ZADNJIH 75 GODINA

DOSTUPNO NA MODELIMA PRIMAVERA I GTS, STILSKI OSMIŠLJENO ZA PROSLAVU 75 GODINA: EKSKLUZIVNA BOJA, POSEBNA ZAVRŠNA OBRADA, NOVO SJEDALO I KROMIRANI STRAŽNJI NOSAČ ZA TORBU POSEBNO DIZAJNIRANU ZA OVU VESPU

 

Od 23. travnja 1946., datuma podneska patenta, do 2021.: 75 godina povijesti tijekom koje je Vespa zauzela ceste diljem svijeta. Period je to u kojem je Vespa stvarala nove društvene trendove u običajima, glazbi, popularnoj kulturi, pratila napredak zemalja i kontinenata te postala bezvremenska ikona, simbol suvremenog života i primjer talijanskog stila i tehnologije.

Kako bi proslavili 75 godina Vespe, istinskog kozmopolitskog vozila, posebna serija, Vespa 75 stvorena je za modele Vespa Primavera (50, 125 i 150 cm³) i Vespa GTS (125 i 300 cm³). Bit će dostupne od travnja, samo u 2021. godini. Jedinstvena ponuda predstavljena je i na stranici VESPA.COM i društvenim mrežama.

Šasija Vespe 75, čelična kao i uvijek, obojana je u metalik žutu 75 boju. Osmišljena posebno za ovu novu izvedbu kao suvremena interpretacija nijansi boja iz 1940-ih, predstavlja naslijeđe, inovativni duh i modni stil Vespe.

Bokovi i prednji blatobran prikazuju broj 75 u blago tamnijoj nijansi ostavljajući dojam elegancije , a isti efekt postiže i poznata “kravata” u matiranoj žutoj Pirite boji.

Vespa je opremljena posebnim sjedalom od brušene kože sa sivim rubom, kotači su također u sivoj boji s dijamantno sivim obrubom, dok niz kromiranih detalja uključuje ukrase na “kravati”, krijestu na prednjem blatobranu, obrub instrument ploče, zaštitu ispušnog lonca, retrovizore te samo na GTS-u i sklopive oslonce za noge suvozača.

Kromirani stražnji nosač još je jedan prepoznatljiv detalj Vespa 75. Na njega je smještena okrugla torba koja podsjeća na klasični nosač za rezervni kotač. Izrađena je od mekane brušene kože iste boje kao i sjedalo, ima naramenicu za nošenje te jednostavni mehanizam za brzo pričvršćivanje na nosač. Uz nju dolazi i vodonepropusna navlaka.
Poput svih posebnih izdanja i ova Vespa ima metalnu pločicu na protuoklopu.

Tehnološki gledano, Vespa 75 predstavlja vrh Vespa ponude. Svi modeli iznad 50 cm³ imaju digitalnu TFT instrument ploču veličine 4,3’’ koja omogućava spajanje pametnog telefona uz pomoć Vespa MIA sustava spajanja.

Uz sve ovo, kako bi naglasili ekskluzivnost ovog slavljeničkog izdanja, svaka Vespa 75 dolazi s kompletom dobrodošlice koji uključuje elegantnu maramu od talijanske svile, vintage metalnu Vespa pločicu, vlasničku knjižicu i osam kolekcionarskih razglednica s prikazima osam desetljeća Vespine povijesti.

 

LEGENDA O VESPI

 

U 75 godina povijesti (Piaggio je prijavio patent 23. travnja 1946.) i s gotovo 19 milijuna vozila na cestama diljem šest kontinenata, Vespa je svijetu dala novu dimenziju prijevoza, šireći se cestama i spajajući mlade različitih kultura u jedinstvenoj strasti. Prva istinski globalna marka prijevoznog sredstva, Vespa je postala nit poveznica među generacijama, koristile su je različite društvene skupine koje su stvarale različite kulturne fenomene svojstvene prilikama u kojima bi se našla te je u konačnici postala prepoznatljivi glavni sudionik društvenih kretanja. Utjecala je na običaje, glazbu, popularnu kulturu te pratila zemlje i kontinente na njihovom putu ekonomskog napretka.
Sada kada slavi ovu fantastičnu prekretnicu, Vespa proživljava jedan od najsretnijih trenutaka svog dugog života.

Od 2004., kad je proizvedeno 58.000 vozila, rast Vespe je stalan i spektakularan. Više od 100.000 vozila proizvedeno je 2006., 2017. godine 180.000 te 200.000 vozila 2018. godine.

U zadnjem desetljeću, više od 1.800.000 novih Vespi proizvedeno je i vozi cestama diljem svijeta.

Danas, Vespa je globalna marka kao nikad do sada, pravi građanin svijeta te se proizvodi na tri lokacije: u Pontederi, mjestu gdje se Vespe za europska i zapadna tržišta proizvode bez prestanka od 1946., u Vinh Phucu u Vijetnamu gdje se rade Vespe za lokalno tržište i tržišta dalekog istoka te u Indiji, u najsuvremenijoj tvornici u Baramatiju, otvorenoj u travnju 2012., gdje se proizvode Vespe za indijsko tržište.

04 Vespa Primavera 75th

fbmp ytmp imp