Novosti

Aprilia SXR 50 je krenula u prodaju

Aprilia SXR 50 1

Potpuno nova Aprilijina 50-ica kombinira sportski i GT dizajn sa štedljivim i-get agregatom. Počela je prodaja u Hrvatskoj po cijeni od 18.600 kn

U nastavku vam u cijelosti prenosimo izvješće iz tvrtke Piaggio Hrvatska:

NOVI SKUTER APRILIA SXR 50

APRILIA SXR 50 REDEFINIRA KONCEPT MALOG GRADSKOG SKUTERA: UDOBNOST I FUNKCIONALNOST VEĆEG SKUTERA U KOMBINACIJI S AGRESIVNIM, AGILNIM, SPORTSKIM STILOM LEGENDARNIH APRILIA SKUTERA OD 50 KUBIKA

TEHNOLOGIJA I ZABAVA ZAJEDNO: LED SVJETLA, DIGITALNA INSTRUMENT PLOČA, POVEZIVOST I NEZAOBILAZNI TRKAĆI DUH, PO PRVI PUT NA SKUTERU U OVOM SEGMENTU.

Aprilia je prvi proizvođač motocikala koji je u 90-ima predstavio koncept sportskog skutera s legendarnim modelom SR 50. Aprilia nastavlja istraživati nove horizonte u najmanjoj klasi predstavljanjem novog modela Aprilia SXR 50.

Aprilia SXR 50 donosi novi trend u segment skutera od 50 cm³ koja, osim jako mlade baze kupaca, privlače i širu, raznolikiju publiku.
Ovo je prvi mali gradski skuter koji nudi udobnost, funkcionalnost i sadržaj obično rezerviran za skuplje skutere, dok zadržava tradicionalnu upravljivost, agilnost i tipični, prepoznatljivi izgled Aprilia sportskih skutera.
Agilan, malih troškova održavanja, SXR 50 idealno je prijevozno sredstvo za niz svakodnevnih potreba u gradskom okruženju te jamči udobnost, upravljivost i praktičnost vozila više kategorije.

SXR pokreće suvremeni jednocilindrični, 4-taktni Euro 5 agregat od 50 cm³, tih i okretan, za gradsku vožnju s puno zaustavljanja i kretanja, uz iznimno nisku potrošnju goriva.

Aprilia SXR 50 3 

Sportski dizajn, ergonomija posvećena maksimalnoj udobnosti

Dizajn Aprilije SXR 50 je suvremen i izrazito prepoznatljiv. Prednjim krajem dominira veliki oklop s LED prednjim svjetlom u sredini, dvostruko svjetlo odvojeno u središtu trećim elementom jasan je podsjetnik na Aprilia sportske motocikle. Integrirano prednje dnevno svjetlo je također LED, kao i pokazivači smjera. Povišeni upravljač i vjetrobran u prednjem štitu daju mu izgled velikog GT skutera te jamče udobnost i zaštitu od vjetra.

Kad sjednete na SXR, osjećaj koji odmah dobijete je potpuna kontrola. Velika, potpuno digitalna LCD instrumentna ploča lako se čita te sadrži digitalni brzinomjer i mjerač okretaja, putno računalo s prijeđenom udaljenosti, temperaturom zraka, digitalnim satom, pokazivačem razine goriva i drugih informacija o putovanju koje pregledavate pritiskom tipke MODE na desnoj strani upravljača: najveća brzina, prosječna brzina, trenutna potrošnja, prosječna potrošnja i snaga baterije.
Aprilia MIA sustav povezivanja dostupan je kao dodatna oprema, omogućava spajanje vašeg pametnog telefona s vozilom putem Bluetooth-a i koristi sve prednosti digitalne instrument ploče. Ovo je potpuno novi sadržaj u kategoriji skutera od 50 cm³ te dodatno dokazuje iznimni tehnološki sadržaj Aprilije SXR 50.

Središnji dio skutera ističe se ravnom podnicom koja pruža dovoljno mjesta za smještaj nogu vozača, ali i za vrećice za kupovinu. Suvozač noge može smjestiti na praktične oslonce koji se sklapaju.
Sjedalo je dizajnirano za maksimalnu udobnost i potpunu slobodu pokreta, čak i u dvoje. Dugo je 850 mm, a visina od tla iznosi 775 mm kako bi manevriranje s mjesta bilo što jednostavnije vozačima svih visina.
Sjedalo je pojačano dvostrukim šavom. Pažnja posvećena detaljima dolazi do izražaja u elementima u sjajno sivoj boji, poput onih na bočnim oplatama što doprinosi elegantnom izgledu stražnjeg kraja, ali i kod zaštita ispušnog lonca.
Prostrani prtljažnik ispod sjedala zapremnine 20 litara je osvjetljen i dovoljno velik za spremanje jet kacige. Prtljažni prostor može se povećati i montiranjem prtljažnika na stražnji nosač s integriranim rukohvatom za suvozača. Ispod upravljača smješten je i pretinac s USB utičnicom za punjenje mobitela, a tu je i kuka za vrećice koja se izvlači iz protuoklopa.

Aprilia SXR 50 dostupna je u četiri boje: dvije klasičnije, bijela Essence i siva Instinctive te dvije sportskije s grafikama, crvena Power i mat crna Enigma.

Aprilia SXR 50 5 

Agregat: učinkovitost, pouzdanost i lakoća vožnje

Aprilia SXR pokretana je suvremenim 50 cm³, četverotaktnim, tri ventilskim Euro 5 agregatom s elektronskim ubrizgavanjem goriva iz i-get obitelji. Riječ je o sjajnom jednocilindričnom agregatu koji je rezultat dizajna koji teži maksimalnoj kvaliteti i pouzdanosti, kao i smanjenju potrošnje i emisija štetnih plinova, sve kako bi bio što ekonomičniji i što ekološki prihvatljiviji. Prema WMTC mjerenju potrošnje, može prijeći više od 40 km s jednom litrom goriva.
Učinkoviti sustav ubrizgavanja goriva, s ubrizgačem s osam rupa koji raspršuje fini sprej goriva za optimalno izgaranje doprinosi dobrom ubrzanju pri nižim okretajima što rezultira brzim odzivom gasa u gradskoj vožnji koju karakterizira stalno zaustavljanje i kretanje.
Agregat i buku drži na minimumu zahvaljujući variomatu koji omogućava brži odziv i performanse čak i pri nižim okretajima.

Okvir je jednostruka kolijevka od čeličnih cijevi visoke čvrstoće s pojačanjima što jamči upravljivosti i stabilnost pri vožnji s osjećajem potpune kontrole.
Teleskopska hidraulična prednja vilica i stražnji amortizer s oprugom podesivom u 5 položaja omogućavaju savršenu prilagodbu vozila vozaču, ali i vozaču sa suvozačem. Kotači od 12’’ imaju gume dimenzija 120/70 koje jamče držanje ceste i stabilnost bez kompromisa po pitanju agilnosti i upravljivosti. Za kočenje su zaduženi disk promjera 220 mm s kliještima s dva klipa sprijeda te pouzdani bubanj promjera 140 mm straga.

 Aprilia SXR 50 2

Dodatna oprema

Dodatna oprema za Aprilia SXR 50 dizajnirana je za povećanje udobnosti i funkcionalnosti.
Dodatak prtljažnom prostoru ispod sjedala je stražnji prtljažnik od 32 litre koji može primiti flip-up kacigu. Naslon iste boje i materijala kao sjedalo dostupan je za kupnju odvojeno od prtljažnika.
Druga praktična dodatna oprema za svakodnevnu upotrebu je veliki vjetrobran, protuklizni gumeni tepih za podnicu, pokrivač za noge za zimsko vrijeme koji ima sustav protiv krađe s čeličnim kabelom i vodootporni pokrivač za sjedalo.
Dodatnu opremu upotpunjuje Aprilia MIA sustav povezivanja kojim možete povezati vaš mobitel s vozilom uz pomoć Bluetootha.

Preporučena maloprodajna cijena modela SXR 50 iznosi 18.600 kn.

Aprilia SXR 50 4

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp