Novosti

Shoei X-SPR Pro – Kaciga za preko 350 km/h

X SPR Pro track12

Shoei je predstavio novu sportsku kacigu za sam vrh svoje ponude, s naglaskom na aerodinamiku i ventilaciju.

Nije da išta nedostaje kacigi X-Spirit III, koju je proslavio Marc Marquez, no Shoei s novim modelom X-SPR Pro ide još i korak dalje. Možda zvuči malo neobično, ali učinili su kacigu bržom, zahvaljujući potpuno novoj aerodinamici, koja uključuje i novi stabilizator na stražnjem dijelu kacige, do kojeg zrak putuje posebnim kanalima, pozicioniranim na stražnjem gornjem kutu obje strane kacige.

Shoei X SPR Pro Matt Black rear

Zahvaljujući tome, kaciga bi trebala biti mirna i stabilna i pri brzinama većim od 350 km/h, što nije nevažno ako znamo da je X-SPR Pro namijenjen i MotoGP vozačima, kao i ostalim natjecateljima, a ne samo ponosnim vlasnicima sportskih motocikala. U skladu s time, sustav ventilacije bi trebao najbolje raditi kad vozač „zalegne“ za rezervoar motocikla.

Shoei X SPR Pro Matt White

Tako je poboljšan protok zraka u gornjem dijelu kacige, a dodane su i dodatne rupice za ventilaciju u području brade. Taj dio kacige se može dodatno opremiti i „slamčicom“ za rehidraciju, a ugodi korištenja pridonosi i to što je podstava sastavljena od većeg broja jastučića koji se mogu podešavati, odnosno pomicati, tako da bolje prate konture glave.

Shoei X SPR Pro

Natjecatelji danas sve više vise s motocikla u zavojima, pa je velika pozornost posvećena tome da im X-SPR Pro poveća vidno polje, posebno u gornjem dijelu, kad podignu pogled. Za razliku od modela X-Spirit III, kod kojeg je „uho“ za podizanje vizira smješteno s lijeve strane, ovdje je ono pozicionirano u sredini, baš kao i kod prošle godine predstavljenog modela NXR2, a sustav zaključavanja bi trebao dodatno smanjiti mogućnost da se vizir otvori pri eventualnom padu.

 O3A2363

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp