Motosport

MotoGP: Marquez najbrži na testiranjima u Maleziji

93marquez sepang test dia 2-81 original

I Rossi je bio brz, no Marquez je ipak bio brži. Na isto mjesto se vraćaju krajem veljače, kad će odraditi još jednu rudnu testiranja.

Kako je to i običaj, treći dan prvih ovogodišnjih testiranja bio je i ujedno najzanimljiviji. Ujutro su svi pokušali popraviti svoje vrijeme, kao da su na kvalifikacijama, dok su toplo poslijepodne glavni protagonisti iskoristili za simulaciju utrke, što je ove godine posebno važno jer je tvorničkim prototipovima zapremina spremnika goriva smanjena s 21 na 20 l, a već su prošle godine na pojedinim stazama znali kašljucati u posljednjim krugovima.

Prvo ime testiranja bio je aktualni svjetski prvak Marc Marquez, koji je se prvi spustio ispod 2 minute te se sva tri dana nije skidao s vrha poretka. Posljednjeg dana je ujutro postigao vrijeme od 1:59.533 i tako skinuo dosadašnji Stonerov rekord s tradicionalnih zimskih testiranja u Sepangu, da bi poslije podne odradio 15 uzastopnih krugova ispod oznake 2:01.

Osim vozača Repsol Honde, dugački krug u Sepangu su za manje od 2 minute odradila i tri vozača Yamahe. Rossi je, navodno, uspio riješiti prošlogodišnje probleme s kočenjem te se približio Marquezovom najbržem vremenu na manje od 2 desetinke sekunde. Lorenzo je gunđao o problemima s podešavanjem elektronike, ali je svejedno bio treći najbrži, a najugodnije iznenađenje je Aleix Espargaro, koji je bio samo 13 stotinki sporiji od Lorenza. Iako je i on za upravljačem Yamahe M1, riječ je o starom modelu, koji je uz to pripremljen u skladu s Open pravilima, što znači da mora koristiti zajednički „generički" softver.

Peti i šesti najbrži bili su Hondini vozači Bradl i Pedrosa, a odmah do njih na popisu je i Dovizioso, koji je s Ducatijem bio ne prevelikih 8 desetinki sporiji od Marqueza. Njegov novi timski kolega bio je tek 12., taman ispred Haydena, koji je sa zaostatkom od skoro 2 sekunde za vodećima bio najbrži vozač nove i ekonomičnije „production" verzije Hondina motocikla, usklađenog za klasu Open. Dolje možete pogledati sva najbrža vremena, a spomenimo da je, u sklopu priprema za povratak iduće godine, na testiranjima bila i momčad Suzukija, pri čemu je njihov testni vozač de Puniet bio tek 17. najbrži s velike 3 sekunde zaostatka.

fbmp ytmp imp