Motosport

BMW se vraća na TT Isle of Man

Dunlop-BMWnajava

Nezaustavljivi Michael Dunlop na idućem TT-u vozi BMW u tvorničkim bojama. Time obje strane povlače svoje ranije najave o pauziranju od motosporta.

Vozeći na nož, po nekima i preko granice, Michael Dunlop je na prošlogodišnjem TT Isle of Manu pobijedio na 4 od 5 utrka na kojima je nastupio. Izgubio je tek u posljednjoj (ali i najvažnijoj) Senior TT utrci, u kojoj je slavio John McGuinness, njegov tadašnji timski kolega i najveća živuća TT legenda.

Iako je postao prava zvijezda, Michael Dunlop je svejedno krajem prošle godine raskinuo sve veze s Hondom i najavio kako će vjerojatno pauzirati ovu sezonu. No, nedugo zatim su se pojavile glasine kako će ipak braniti boje bavarskog proizvođača, bez obzira na to što je i BMW objavio kako se povlači iz svih grana motosporta.

Sada je i službeno objavljeno kako su udružili snage. U okvirima momčadi Hawk Racing, ali uz izravnu podršku njemačkog proizvođača, Michael Dunlop će u obje Superbike utrke voziti S 1000 RR HP4 u tvorničkim bojama BMW-a, dok će Superstock utrku odvoziti u bojama vlastite momčadi MD Racing. Osim toga, Dunlop će voziti BMW i na poznatim cestovnim utrkama North West 200 i Ulster Grand Prix, tako da mu za kompletiranje sezone preostaje još samo izabrati marku motocikla s kojom će nastupati i u klasi Supersport

Nakon što su se povukli iz Superbikea, a nedavno i endurance utrka, u BMW su tako ipak odustali od najavljenog potpunog apstiniranja od motosporta. No, lako je razumjeti zašto su to učinili. Osim što su ugrabili trenutno najbržeg vozača, za TT utrke neće trebati previše ulagati u prilagođavanje natjecateljske Superbike verzije model HP4, a ove se godine obilježava i 75. obljetnica slavne pobjede Georga Meiera. On je 1939. slavio na natjecateljskom bokseru BMW RS 255 Kompressor i tako postao prvi stranac kojem je uspjelo pobijediti na Isle of Manu.

fbmp ytmp imp