Motosport

SBK: Kawasaki kreće u obranu naslova

 

SKRT riders aktualnim i bivšim prvakom za upravljačem novog ZX-10R, Kawasaki je glavni favorit uoči početka Superbike sezone.

Kawasaki je u Barceloni predstavio tvorničku Superbike momčad za 2016. Pobjednička kombinacija se ne mijenja i na prvi pogled sve je isto kao i na početku prošle sezone: Jonathan Rea kao aktualni svjetski prvak, Tom Sykes kao prvak iz 2013. i pobjednički Ninja ZX-10R. No, Rea ulazi u novu sezonu sa samopouzdanjem svjetskog prvaka, Sykes s novo probuđenim optimizmom, a ispod sličnih, ali atraktivnijih grafika, krije se nova generacija modela ZX-10R, koji je već u serijskom izdanju prilagođen zahtjevima tvorničkih vozača.

Rea potpuno smireno ulazi u novu sezonu, sa šampionskim brojem 1 na nosu motocikla, dok je Sykes bio najbrži na nedavnim testiranjima i proglasio motocikl fantastičnim. Općenito bi se moglo reći da promjene na motociklu idu nešto više u korist Sykesa, tako da bi, nakon što je prošle godine Rea bezobrazno dominirao, ovaj put mogli gledati nešto neizvjesniju međusobnu borbu.

Za nadati se da je momčad Ducatija uspjela uhvatiti korak, no bilo bi pravo malo iznenađenje da u konačnici Kawasaki ne obrani naslov. I to ne samo vozački, nego i konstruktorski.

hi KRT Press Kit Track GB33846

fbmp ytmp imp