Motosport

Predstavljena Yamaha MotoGP momčad za 2017.

2017a Movistar Yamaha MotoGP

Najvažnija promjena na tvorničkim M1 motociklima je što jedan od njih ima broj 25 umjesto 99.

Yamaha je svoju MotoGP momčad za predstojeću sezonu još jednom predstavila u centrali glavnog sponzora Movistar u Madridu. Tom prilikom je službeno predstavljen i novi M1, iako nas ne bi čudilo da se na kraju pokaže kako su zapravo bile predstavljene samo nove grafike, s tamnijom varijantom plave boje i još većim logom tvrtke Movistar.

Naime, predstavljeni M1 je sasvim sličan prošlogodišnjem modelu, dakako bez zabranjenih aerodinamičnih krilaca, a istovremeno postoje indikacije da je Yamaha na privatnim testiranjima u Sepangu imala drugačije oblikovani motocikl.

Uglavnom, lako je moguće da će ovako izgledati motocikl koji će koristiti na službenim predsezonskim testiranjima, dok će na privatnim testiranjima, daleko od očiju javnosti, testirati drugačije oplate koje bi trebale barem djelomično kompenzirati zabranu aerodinamičnih krilaca. Konačnu verziju bi mogli ugledati tek uoči otvaranja sezone u Kataru.

Kad je tehnika u pitanju, Rossi tvrdi da nema dramatičnih novosti i da se sve svodi na sitna poboljšanja u brojnim područjima, dok čelnici momčadi žele ostaviti dojam kako su promjene dramatičnije od toga.

Dakako, najvažnija novost za idući sezonu predstavlja to što će umjesto Jorge Lorenza timski kolega Valentinu Rossiju biti Maverick Vinales, koji je odmah najavio da već od prve utrke s Yamahom neće igrati samo na pobjedu, nego i na osvajanje naslova. Njegov mladenački optimizam vjerojatno proizlazi i iz toga što se već pokazao vraški brzim na Yamahi, pa je tako bio najbrži na post sezonskim testiranjima u Valenciji, a navodno je bio brži od Rossija i na kasnijim privatnim testiranjima u Sepangu. Na istoj stazi će se krajem siječnja održati i prva runda službenih zimskih testiranja.

Dodatne fotografije motocikla i vozača pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp