Motosport

Predstavljen Ducati MotoGP tim s Lorenzom

0 TIN3635

Jorge Lorenzo je debitirao u bojama Ducatija. Na raspolaganju bi mu trebao biti još brutalniji Desmosedici.

Iako je ugovor s Yamahom od njega tražio zavjet šutnje samo do prvog dana ove godine, Jorge Lorenzo je uspio izdržati još tih dvadesetak dana i iskoristiti službeno predstavljanje momčadi kako bi početi hvaliti Ducati. Tako je izjavio da mu je na post sezonskom testiranju u Valenciji trebalo nekoliko krugova da se privikne na Desmosedici, i da je taj motocikl u praktično svemu drugačiji od Yamahe M1, s kojom je proveo praktično cijelo desetljeće, ali da su prvi dojmovi itekako pozitivni.

Tvrdi da ga je najviše impresioniralo silovito ubrzanje u 5. i 6. stupnju prijenosa, a čini se da ga u tom dijelu čekaju i dodatna iznenađenja budući je istom prilikom Claudio Domenicali, prvi čovjek Ducatija, izjavio da su pronašli neko radikalno rješenje te razvijaju potpuno novi V4 agregat, koji bi trebao biti još snažniji od dosadašnjeg. A i dosad je bio snažniji od konkurencije.

Isto tako, vođa momčadi i tehnički guru Gigi Dall'Igna je svojim izjava sve samo ne i službeno potvrdio kako eksperimentiraju i s potpuno novim te bitno drugačijim oplatama, koje bi trebale nadoknaditi barem dio aerodinamičnog potiska izgubljenog zabranom krilaca na nosu. Zbog čuvanja tajne, te oplate vjerojatno nećemo vidjeti do prve utrke u Kataru.

Inače, pridošlog Lorenza je u momčadi Ducatija dočekao Andrea Dovizioso, koji je prošle godine u Maleziji došao do svoje druge MotoGP pobjede te vjeruje kako bi mu predstojeća sezona mogla biti najbolja u karijeri. Lako moguće, posebno ako Desmosedici doista bude toliko drugačiji i bolji kao što su to najavili.

Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp