Motosport

MotoGP: Rossi se vraća već u Aragonu! (update)

0ZSFC8A6OYHF8V7GPVJX

Tri tjedna nakon operacije, Rossi je u Misanu odradio prve krugove i putuje za Aragon gdje će pokušati nastupiti u utrci.

AŽURIRANO: Rossi je u utorak odvozio novih 20 krugova u Misanu i osjećao se dobro, iako uz bolove. U srijedu je obavio liječnički pregled i odlučio otputovati za Aragon, gdje je u četvrtak prošao i na službenom lječničkom pregled. To znači da će voziti na treningu u petak ujutro, a potom donijeti odluku hoće li pokušati nastupiti na utrci ili će svoj motocikl prepustiti VD Marku.

Iako je Yamaha objavila da će Superbike vozač Michael Vd Mark zamijeniti ozlijeđenog Rossija na utrci u Aragonu, sve je upitnije hoće li Nizozemac doista prebaciti nogu prekoMotoGP motocikla. Naime, Rossi ima veliku želju da se vrati utrkivanju, jedva tri tjedna nakon što je polomio kosti u desnoj nozi.

Tako je u ponedjeljak (18.9.) s cestovnom Yamahom YZF-R1M odradio svoje prve krugove na stazi u Misanu. Ako je vjerovati lokalnim medijima, normalno je koristio desnu nogu, no na ne sasvim suhom asfaltu je odradio samo 4 kruga prije nego ga je potjerala kiša. Premalo da može procijeniti je li sposoban za predstojeći trodnevni MotoGP vikend, a teško da će u utorak dobiti novu priliku s obzirom na to da je prognoza loša. U srijedu bi moglo biti manje kiše, no to je ujedno i dan do kojeg Rossi mora donijeti odluku putuje li u Španjolsku.

Sve to pokazuje da Rossi, iako zaostaje 42 boda za Marquezom i Doviziosom, vjeruje kako se još uvijek može boriti za naslov. U svjetlu toga postoje realne šanse da se doista pojavi na stazi Aragon i odradi trening u petak, pa nakon toga, a najkasnije do subotnjih kvalifikacija, donese konačnu odluku hoće li nastupiti u utrci. Čak i da Rossi na kraju odustane, sve to bi bila loša vijest za Vd Marka, koji bi tako imao još manje ionako oskudnog vremena za privikavanje na Rossijevu Yamahu.

fbmp ytmp imp