Motosport

MotoGP: Lorenzo postaje neuhvatljiv

JL G016833 UC66224 High

Otkad je potpisao za Hondu, Lorenzo jednostavno ne može prestati pobjeđivati s Ducatijem.
Rossi ponovo treći, a Marquez taman između njih.

Da mogu vratiti vrijeme, Ducati i Lorenzo bi se vjerojatno lako dogovorili za iduću sezonu. Na obostrano zadovoljstvo. Ali vremenski kontinuum ne prašta. Lorenzo se već obećao Hondi za iduću sezonu i tako se upustio u još jednu neizvjesnu avanturu. Baš kao što se u neizvjesnu avanturu upustio i Ducati koji je njegovo mjesto obećao Petrucciju. Pri čemu to što su Talijanu ponudili samo jednogodišnji ugovor pokazuje da nisu baš zaljubljeni do ušiju.

Bilo kako bilo, otkad je potpisao papire o rastavi, Lorenzo je neuhvatljiv s Ducatijem. Dva tjedna nakon što je uvjerljivo slavio u Mugellu, Lorenzo je istu stvar učinio i u Barceloni. Gdje je po prvi put otkad je s Ducatijem i krenuo s prve startne pozicije. Lorenzo je uspio dovoljno ukrotiti Desmosedici da ga vozi slično kao Yamahu, a istovremeno koristi njegove prednosti na kočenjima i ubrzanju, ali i na potrošnji guma.

Iako je nametnuo ubitačan tempo, kojeg se držao gotovo u desetinku sekunde, Lorenzo je uspio bez ikakvih problema doći do pobjede i s najmekšom smjesom guma. Marquez ga je jedno vrijeme pratio iz blizine, ali je umjesto ulaska u rizik odlučio igrati na relativno sigurno te u džep strpati 20 bodova za drugo mjesto. Imao je i razlog više za to kad je iza njegovih leđa (ponovo) pao Dovizioso, nakon čega je treće mjesto preuzeo Rossi, koji se sa tri uzastopna stajanja na najnižoj stepenici pobjedničkog podija nametnuo kao prvi izazivač Marqueza. Problem je u tome što Rossi ipak ima solidnih 27 bodova zaostatka, a uz to ove sezone još nije bio blizu pobjede. Možda uspije na idućoj utrci u Assenu, gdje je slavio prošle godine, što je bila i posljednja MotoGP pobjeda Yamahe uopće.

Crutchlow je uspio priječi Pedrosu u borbi za četvrto mjesto, dok je odmah potom, kao šesti, ciljem prošao Vinales, koji je ponovo bio brz u završnici utrke, ali i beznadno izgubljen u početnim krugovima. Poredak prve desetorice zaključili su Zarco, Petrucci, Bautista te Iannone na Suzukiju, s time da je na novom, ali i pregrijanom i nepredvidljivom asfaltu, kraj utrke vidjelo samo 14 vozača od njih 26 koji su krenuli sa startne rešetke. A i Morbidelli je završio tek nakon što je pao.

U klasi Moto2 je do svoje prve pobjede u karijeri konačno došao nekoć izuzetno perspektivan Fabio Quartararo. Francuz je sa Speed Up motociklom bio najbrži na kvalifikacijama i nametnuo pobjednički ritam kojeg nije mogao dokraja slijediti ni Oliviera, koji je krenuo sa tek 17. startne pozicije, ali se ubrzo probio na drugo mjesto. Kao treći je završio Alex Marquez s Kalexom, ispred Schrottera, Bindera i Baldassarrija, dok je ukupno vodeći Bagnaia bio tek 8. te se njegova prednost u odnosu na Oliveiru istopila na samo jedan bod. Inače, dok je Oliveira slavio osvojeno drugo mjesto, usporivši na kraju dugačke startno-ciljne ravnice, u njega se brutalno zaletio Simone Corsi. Srećom, oba vozača su se izvukla bez većih povreda, a Corsi će za kaznu u iduću utrke krenuti s posljednje pozicije.

I u Moto3 utrci je bilo mnoštvo sudara i padova, tako da je cilj vidjelo samo 17 vozača. Među njima je najspretniji bio Bastianini, koji je s Hondom prošao ciljem malo ispred Bezzecchija i Rodriga, obojica na KTM-ovima, pri čemu je četvrti McPhee bio samo četvrt sekunde iza pobjednika, a peti Suzuki ima zaostatak od 6 desetinki. Nakon što su ga dva puta srušili drugi, Martin je u Barceloni pao sam od sebe i tako, kao papirnati favorit za osvajanje naslova, malo izgubio korak s vodećim Bezzecchijem.

TRENUTNI POREDAK:
(nakon 7 utrka)

MotoGP
1. M. Marquez – Honda – 115 bodova
2. V. Rossi – Yamaha - 88
3. M. Vinales – Yamaha – 77
4. J. Zarco – Yamaha – 73
5. D. Petrucci – Ducati - 71

Moto2
1. F. Bagnaia – Kalex – 119 bodova
2. M. Oliveira – KTM – 118
3. A. Marquez – Kalex – 94
4. L. Baldassarri – Kalex – 93
5. X. Vierge – Kalex – 70

Moto3
1. M. Bezzecchi – KTM – 103 boda
2. F. Di Giannantonio – Honda – 84
3. J. Martin – Honda – 80
4. E. Bastianini – Honda - 68
5. A. Canet – Honda – 61

fbmp ytmp imp