Motosport

SBK: Lowes i Vd Mark hvale brzinu Hamiltona

 G023910 post3

Nakon što je peterostruki F1 prvak s njima dijelio stazu u Jerezu, tvornički vozači Yamahe su bili puni komplimenata za Hamiltona.

Pisali smo već o tome kako je Lewis Hamilton u Jerezu vozio natjecateljsku Yamahu R1 u društvu vozača tvorničke Superbike momčadi Yamahe, pri čemu je i ubilježio i manji pad. Ovaj put vam prenosimo dojmove Alexa Lowesa i Michaela Van der Marka, koji već iz pristojnosti neće reći ništa loše o njegovom umijeću, no čini se da ih je Hamilton ugodno iznenadio svojom brzinom. Istina, Jerez dobro poznaje s testiranja Formule 1, ali tehnika vožnje i percepcija staze je potpuno drugačija na dva kotača.

"Bio je tek četvrti put na nekoj stazi (s motociklom, op. rev), tako da stvarno nije imao puno iskustva, ali je njegova glava programirana da ide brzo, što mu daje mogućnost prilagođavanja i učenja," izjavio je Alex Lowes. "Bio je puno brži nego što sam očekivao, i vidio sam da sluša moje savjete i postaje bolji iz kruga u krug, što je stvarno impresivno. Bio sam zatečen načinom na koji posluša savjet i odmah ga primijeni."

Van der Mark je pridodao: "Na kočenju nije djelovao sigurno, jer u bolidu ima puno više gripa i može jače kočiti, ali baš je to bilo područje u kojem je svaki put postajao sve bolji. Mislim da je jako sposoban, pogotovo za vozača s tako malo iskustva na stazi. Vjerujem da bi, uz više krugova i malo učenja, vrlo brzo postao strašno brz. On je poseban sportaš u motorsportu po onome što je postigao, ali bio sam iznenađen njegovom strasti za dva kotača i volji za napredak. Također, jako je kompetitivan i prilično oštar prema sebi; uvijek gleda kako i gdje bi mogao skinuti koju desetinku."

Nažalost, nema informacija o vremenima kruga, ali već se iz fotografija može vidjeti da Hamilton zna voziti motocikl. Jasno, ne djeluje baš toliko dobro da bi trebali očekivati njegov transfer u Superbike ili MotoGP prvestvo. Uostalom, u Formuli 1 se još uvijek puno bolje zarađuje.

 G015568 post6

fbmp ytmp imp