Motosport

Lorenzo: Honda mi odgovara bolje od Ducatija

Lorenzo Honda prva izjava

Embargo na izjave je istekao s Novom godinom i Lorenzo je odmah dao prvi intervju kao tvornički vozač Honde.

Ugovori s MotoGP vozačima se ne potpisuju do kraja sezone, nego do kraja godine. Tako je i Jorge Lorenzo bio (najbolje plaćeni) zaposlenik Ducatija sve do 31.12.2018. Iz Ducatija su mu izašli u susret i dozvolili da testira RC213V odmah nakon posljednje utrke u Valenciji, ali do 1.1.2019. se nije smio pojavljivati u bojama Repsol Honde niti davati bili kakve izjave vezane uz Hondu.

Taj embargo jedva da je istekao, a HRC je već objavio prvi interni intervju s Lorenzom. Preveli smo nekoliko Lorenzovih najzanimljivijih izjava.

O momčadi Repsol Honda:

„Repsol Honda je najuspješniji tim u povijesti. Imaju najviše pobjeda i titula. Kad bi ih uspoređivao s nogometnim momčadima, oni bi bili Barcelona ili Real Madrid.“

O tome kakvi su prvi dojmovi o Hondi RC213V:

„Prošle sezone sam vozio potpuno drugačiji motocikl (Ducati Desmosedici GP18, op. prev.), koji je bio izuzetno velik i visok. Možda je bio prevelik za mene. Honda mi više odgovara u smislu dimenzija. Kompaktniji je, manji i niži motocikl, s kojim se mogu bolje nagnuti. Osjećao sam se bolje na ulasku u zavoj, jer što si bliži asfaltu to imaš više samopouzdanja.“

O promjenama nakon prvih testiranja:

„Jedna od stvari koja me najviše impresionirala je brzina reakcije Repsol Honda Teama. Jasno sam rekao što želim i u roku od nekoliko dana su pripremili novi rezervoar goriva koji je bio skoro 100% onakav kakvim ga želim“.

O Marcu Marquezu, novom timskom kolegi:

Svi vozači imaju svoje dobre strane i slabosti. Marc također. Pokušat ću naučiti nešto od onoga u čemu je dobar, a pretpostavljam da će i on pokušati nešto naučiti od mene.

 

Inače, Lorenzo je na prvim MotoGP testiranjima u Valenciji s Hondom imao 12. najbrže vrijeme, s 0,827 sekundi zaostatka za najbržim Vinalesom. Ubrzo potom je u Jerezu, s modificiranim (lažnim) spremnikom goriva, bio 5. najbrži, sa samo 0,121 zaostatka za najbržim Nakagamijem i tek 0,096 sekunde zaostatka za Marquezom. Iduća runda testiranja je na rasporedu početkom veljače u Sepangu.

Lorenzo val18

fbmp ytmp imp